ב-
ברוכים הבאים לקהילת הפורומים    כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

משחת טבעקוטן וסבוריאה

נפתח על-ידי ד"ר משה זיידנבאום ב: 05/01/2010, 21:38. לנושא יש 1 תשובות.
מיין הודעות:   הנושא הבא הנושא הקודם
  • משחת טבעקוטן וסבוריאה

04/01/2010, 20:32

שלום,

אני סובל כבר שנים מיובש בפנים, מאז ומתמיד הלכתי לקוסמטיקאית שבדקה ואמרה שהיובש שלי הינו סבוריאה, נתנה לי קרם לפנים שאומנם עזר אבל לא באמת היה מעביר את היובש (כלומר לא היו רואים יובש אבל אחרי מקלחת הכל היה יוצא החוצה במידה ולא הייתי מורח), כאשר הייתי מורח היה שורף לי למס' שניות כמו כן בעונות מעבר אזור האף היה מאוד אדמומי בגלל היובש. לאחרונה חבר המליץ לי על משחת טבעקוטן שהוא משתמש בה בהמלצת רופא עור כאשר גם לו יש סבוריאה, לקחתי מרשם מרופא משפחה ורכשתי את המשחה, נכון להיום היא מאוד עוזרת, אך אנשים רבים אמרו לי שהיא לא טובה לעור הפנים וכי היא עושה עור דק ואיננה יעילה לאורך זמן. רציתי לדעת האם זה נכון? האם אני יכול להשתמש במשחה כזו לאורך זמן? האם צריך להשתמש בה כומ שהרופא כתב במרשם? (7 ימים פעמיים ביום) האם זה יעבור? ובכלל האם המשחה הנ"ל היא לשימוש לעור הפנים או שעליי להפסיק?

תודה מראש

אבי

• תשובה

05/01/2010, 21:38

המשחה  טבעקוטן,  הינה  משחה טובה  לנגעים  רבים  בעור,  אך  היא  מכילה  חומרים  סטרואידים.  מכאן  שהיא  יעילה  לנגע  שהוא  קצר  מועד  כמו  אלרגיה  או  פריחה זמנית.  לצערינו  סבוראה הינו  סוג של  אקזמה  ממושכת  וחוזרת,  ולכן  אין  מומלץ  להשתמש  במשחה סטרואידית  לאורך  זמן.  אכן  תופעת הלוואי העיקרית הינה  הידקקות  העור  בשימוש  ממושך. איזור  הפנים  העור  ממילא  דק בטיבו  ולכן  ההוראות לשימוש  בסטרואידים  בפנים  חמורות  יותר,  כלומר  מומלץ להשתמש בפחות זמן  ובסוגים  עדינים  יחסית לאיזורי גוף  אחרים.  בכל מקרה  מפעם  לפעם,  אחת  לכמה  חדשים , מותר  להשתמש  בטבעקוטן.  מומלץ  להתחיל  פעמיים  ליום לאחר  כמה  ימי  שיפור  לרדת  לפעם  ביום  ולקראת  הסוף  לעבור לכל  יומיים.  ובכלל, ברגע שיש  שיפור  לעבור  למשחות  עדינות  יותר  ללא  סטרואידים.