מסלולי הליכה
عربي|Русский|English
Français|Español|Português

mushlam
מצטרפים לכלליתחיילים בכלליתכללית סמיילדרך חייםרפואה משלימהכללית אסתטיקהכללית חו"ל
חיפוש שירותיםרופאיםמרפאותבתי מרקחתרפואה דחופהמטפלים תומכי רפואהבתי חולים
איתור כתבות ומדריכים:
  

המסלול הבריא

     מחקר: גם אנשים שלא נוהגים ללכת או לרכוב על אופניים במסלולים במקום מגוריהם, מוכנים לשלם יותר מיסים עירוניים,  אם יידעו שכספם הולך להכשרת עוד מסלולים

דני טל
פורסם בראשונה:  15.11.2006
עדכון אחרון:  02.08.2007
לתשומת לבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע שלך עם אחרים

אנשים הרוכבים על אופניים או צועדים במסלולים שהוכשרו על ידי שירותי בריאות כללית והרשות המקומית, נוטים לעמוד במכסת הפעילות הגופנית היומית המומלצת פי שניים יותר מאלה המנצלים את המסלולים הללו לעתים רחוקות.
כך עולה ממחקר שהתפרסם בגיליון הקיץ של 2006 בכתב העת האמריקני לרפואה מונעת.  נתון מעניין נוסף מצביע על כך שקרוב למחצית מאלה שאינם משתמשים במסלולים אמרו שהם בעד הכשרת מסלולים נוספים. רבים מהם אפילו הצהירו שהם מוכנים לשלם יותר מיסים אם יידעו שהכספים אכן מופנים למטרה זו.
24 אחוז מבין 3,717 משתתפי המחקר דיווחו שהם משתמשים במסלולים לפחות פעם בשבוע ו-13 אחוז דיווחו שהם משתמשים בהם לפחות פעם בחודש. החדשות הפחות מעודדות הן ש- 66 אחוז מהנשים ו-60 אחוז מהגברים דיווחו שהם צועדים או רוכבים על אופניים במסלולים לעתים נדירות או בכלל לא.

השקעה משתלמת
אלה שדיווחו שפארקים ומסלולי רכיבה והליכה חשובים להם, השתמשו בהם לפחות פעם בשבוע, ועשו זאת פי ארבעה יותר מאלה שטענו ששטחי ציבור כאלה אינם חשובים להם. עם זאת, התברר ש- 44 אחוז מקרב הלא משתמשים טענו שהם תומכים בהכשרת מסלולים ושטחים ציבוריים אחרים לפעילות גופנית.
לדברי עורך המחקר, ג`והן ליברט מאוניברסיטת יוטה, קל יחסית להכשיר מסלולים לרכיבת אופניים ולהליכה ויחס עלות-תועלת שלהם ותרומתם הפוטנציאלית לבריאות הציבור גבוהים במיוחד.
"הקמת רשת מסלולים הפכה בשנים האחרונות כלי מעולה בידי הרשויות ומוסדות הבריאות לעידוד הציבור לטפח את בריאותו בפעילות זולה ונגישה", אומר ליברט.

ללכת עם הכללית
מהפכת מסלולי ההליכה לא פסחה גם על ישראל. מאות מסלולים הוכשרו ביישובים שונים בשנים האחרונות ואלפי בני אדם צועדים בהם מדי יום.
הכללית העלתה את את קידום הבריאות בכלל ומניעת מחלות בפרט למקום גבוה בסדר היום שלה. במהלך השנים האחרונות הקימה הכללית  מסלולי הליכה עם מערכת שילוט ייחודית. בנוסף, נפתחו קבוצות הליכה לרווחת התושבים וטיפוח בריאותם.
עד עתה הוקמו לא פחות מ-40 מסלולי הליכה בשיתוף הכללית ובהם בישובים כמו: כפר כנא, ריינה, נצרת עילית, מגדל העמק, טובא,  חיפה והקריות, טירת הכרמל, נשר, כפר סבא, רעננה, בית שמש, מעלה אדומים, נס ציונה ועוד. מסלולים נוספים עומדים להיפתח בקרוב בעשרות ישובים נוספים.   
הכשרתם והקמתם של מסלולי הליכה הם פרי שיתוף פעולה בין הרשות המקומית שהביעה את רצונה להכשיר מסלולים בתחומה, ובין שרותי בריאות כללית. על המסלול מציבה הכללית שלטים מאירי עיניים המדריכים את הצועדים כיצד לבצע תרגילי חימום לפני הפעילות ותרגילי הרפיה בסופה, מעודדים את ההולכים להתמיד בפעילות, מזכירים להם לשתות מים, מדריכים אותם כיצד למדוד דופק ולהתאמן על פי דופק מטרה ועוד. השלטים ניצבים במרחק של כ-500 מטרים זה מזה.

שלוש פעמים בשבוע
דליה ואריק מקריית ים המגדירים את עצמם כמכורים להליכה:"תמיד הקפדנו לעסוק בספורט` הם אומרים `אבל מאז שהוקם המסלול קרוב לביתנו, אנחנו צועדים עליו לפחות שלוש פעמים בשבוע. המסלול נוח ובטוח. לפני כמה שבועות קיבלנו הדרכה ממאמן כושר של הכללית בהליכה נכונה וזה עזר לנו לתכנן נכון את קצב ההליכה שלנו, את מרחק ההליכה,  להקפיד על נשימה נכונה ועוד. השלטים מזכירים לנו לבצע תרגילי חימום
ושחרור, להתאמן על פי מדדי דופק מטרה ובכלל, מעודדים אותנו להתמיד וזה בסופו של דבר העניין החשוב ביותר מבחינתנו".     

המסלול הבריא

לתשומת לבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע שלך עם אחרים

כתבות נוספות בערוץ:

לך תזכור

יתרונות ההליכה ותרומתה לבריאות הפיזית מוכרות היטב. עכשיו מתברר כי מה שטוב ללב טוב גם למוח. מחקרים חדשים מוכיחים שצעידה בגיל המבוגר עשויה להפחית את הסיכון לאלצהיימר 
לך תזכור

Walk & Talk

מדיבורים לא עושים ילדים, אבל בהחלט מפתחים כושר גופני. חוקרים אמריקנים טוענים שמי שיכול לדבר בחופשיות בעת הליכה מהירה, מתאמן בקצב נכון ופעימות הלב שלו נמצאות בטווח הבטוח 
Walk & Talk

הכלב נובח וההשמנה עוברת

ידידו הטוב של האדם הוא גם כלב השמירה על בריאותו. מחקר חדש מוכיח שכלבים ובעליהם מסייעים זה לזה לשמור על משקל תקין, בתנאי שהם לא מסתפקים בטיול קצרצר לעשיית צרכים 
הכלב נובח וההשמנה עוברת

עשרת אלפים צעדים ביום

 מומחי הבריאות בארץ ובחו"ל ממליצים כיום על הליכה של 10,000 צעדים מדי יום, למי שמעוניין לטפח את כושרו  ובריאות 
עשרת אלפים צעדים ביום

תנו קצב ברגליים

להליכה הספורטיבית יתרונות בריאותיים חשובים ויותר יותר אנשים בוחרים בה כדי לשמור על כושר גופני ועל בריאות הלב. אבל כדי שההליכה הזאת תהייה יעילה, חשוב ללכת לפחות 100 צעדים בדקה 
תנו קצב ברגליים