פורסם בראשונה: 20.02.2017
עדכון אחרון: 20.02.2017
  • יעל משיח-ארזי יעל משיח-ארזי

רוצים פסטרמה בריאה וטעימה? תכינו בבית!

לקריאה נוחה
הפסטרמה שמכינים במפעל עם כל החומרים המשמרים שלא עושים לכם טוב? שמרו ממנה מרחק. לתזונאית שלנו יש בשבילכם פיתרון הרבה יותר בריא, שהוא גם טעים וקל להכנה. הבעיה היחידה עם פסטרמה תוצרת בית: שהיא נחטפת ממש מהר
פסטרמה ביתית

נמאס לילדים מהסנדביצ'ים הרגילים עם הגבינה, החומוס או האבוקדו? הם חוזרים הביתה ומספרים שכל החברים אוכלים כריכים שווים יותר? אז יש לי רעיון - בריא וגם משביע: פסטרמה!

רגע, פסטרמה זה לא בשר מעובד שעדיף לתפוס ממנו מרחק? תלוי. כשמכינים פסטרמה במפעלים מוסיפים לה כמויות אדירות של מלחים ושל חומרים נוספים (ניטראטים וניטריטים). חומרים אלו מסייעים לשימור הבשר המעובד וגם תורמים לצבע המושך, אבל בגוף הם הופכים לתרכובות בעלות פוטנציאל סרטני.

לכן אני ממליצה לנסות ולהכין את הפסטרמה בבית. אצלי מדובר בלהיט לכל המשפחה - מקטן ועד גדול פשוט מטורפים על זה. לפעמים, מהרגע שהפסטרמה יוצאת מהתנור ועד שצריך להכין את הכריך, כבר לא נשארת אפילו פרוסה אחת.

מה צריך?

1/2 קילוגרם של נתח הודו (שווארמה נקבה אדום). ההודו עשיר ב־B12 ובברזל לעומת העוף

למשרה (להשריית הבשר לפני הבישול)
1/2 כוס של מים רותחים
כף פפריקה מתוקה (מי שאוהב חריף יכול לבחור בפפריקה החריפה)
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר חום
כף סויה דל נתרן (עם הפקק הירוק)
כפית של שום כתוש

לציפוי
כף דבש
כף סילן ללא תוספת סוכר
כף שמן זית
כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית תבלין צ'ילי חריף יבש

חשוב לדעת: אפשר לגוון ולשנות חלק מהתבלינים לפי הטעם האישי.

​חוק חמש השניות: אמת או מיתוס?

אז לאכול מהרצפה או לא לאכול? מדענים חקרו וגילו ש...268862810.jpg

איך מכינים?

1. מערבבים את חומרי המשרה ומחכים כמה דקות שיתקרר מעט.

2. זהו החלק הארוך: מכניסים את נתח ההודו לתוך המשרה ל־24 שעות במקרר עם ניילון נצמד. כל 6 שעות בערך הופכים אותו בתוך המשרה כדי שהטעמים ייספגו טוב טוב.

3. לאחר 24 שעות מכינים את הציפוי. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בקערה קטנה.

4. מחממים את התנור מראש לחום של 250 מעלות ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור (כדי לשמור על הלחות של הנתח).

5. מוציאים את ההודו מהמשרה ומצפים אותו מכל הצדדים בציפוי שהכנו.

6. את הנתח שמים בתנור על הרשת מעל תבנית המים, כך שכל הטיפות יפלו לתוך התבנית.

7. משאירים את הנתח בחום של 250 מעלות למשך 5 דקות, ואז מורידים את החום ל־150 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה.

8. בזהירות מוציאים מהתנור, פורסים דק־דק ואפשר לאכול חם או קר. ניתן להכין כאמור סנדביצ'ים מפנקים, להוסיף לסלט, להוסיף לצלחת לצד מנת הפחמימה והירקות, או בכל דרך שתבחרו.

מה קיבלנו?

בנתח הפסטרמה כולו יש: כ־1100 קלוריות, 122 גרם חלבונים, 73 גרם פחמימה, ו־39 גרם שומן. כלומר, אם נפרוס לפחות 10 פרוסות מהנתח בכל פרוסה יש כ־100 קלוריות.

רוצו לנסות!

יעל משיח-ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכים לקבל הודעות במייל