פורסם בראשונה: 17.04.2012
עדכון אחרון: 17.04.2012
  • ד"ר רלי אבל ד"ר רלי אבל

מתכון: פשטידת פלפלים וגבינה

לקריאה נוחה
מתכון לפשטידה צבעונית, מהודרת ועשירה בסידן. המרכיבים, אופן ההכנה והערכים התזונתיים של הפשטידה המושלמת
פשטידת פלפלים וגבינה

פשטידה מהודרת של פלפלים עם גבינה, עשירה בסידן

מצרכים ל-6 מנות:

2 פלפלים אדומים

1 פלפל ירוק

2 פלפלים צהובים (או אחד צהוב ואחד כתום)

100 גרם גבינה בולגרית מגורדת דק (5% שומן)

150 גרם גבינה צפתית מעוכה (5% שומן)

3 כפות גבינת פרמזן או צהובה מגורדת

3 כפות קמח מלא, פירורי לחם או קווקר טחון

3 ביצים

5 שיני שום כתושות

פלפל שחור גרוס עבה ותבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:
קולים את הפלפלים בתנור, וכשהם משחימים מעט שוטפים אותם במים. מורידים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לרצועות עבות. מערבבים עם כל שאר החומרים, ושופכים את הבלילה לתבנית (עגולה או מלבנית).

אופים תחילה בחום גבוה - 190 מעלות - במשך עשר דקות. אחר כך אופים כ-45 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה.

כדאי להגיש עם סלט ירקות עשיר  ושמן זית.

ערך תזונתי למנה:

115 קלוריות

12 גרם חלבון

5.5 גרם שומן

4.3 גרם פחמימות

180 מ"ג אשלגן

16 מ"ג מגנזיום

70 מ"ג סידן

1 מ"ג ברזל

ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של כללית במחוז מרכז

היא הגיעה!

אפליקציית כללית החדשה

כל השירותים הדיגיטליים של כללית במקום אחד. הורידו כבר עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכים לקבל הודעות במייל