עוגת גבינה בטעם קפה
מצרכים ל-10 מנות:
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר
350 עד 400 גרם גבינה לבנה, רצוי ריקוטה עשירה בסידן
1/2 1 כפיות קפה מומסות בקצת מים חמים
3/4 - 1 כפית תמצית וניל
4 ביצים מופרדות (חלבונים לחוד וחלמונים לחוד)
5 כפות קמח (רצוי מחיטה מלאה)
1/2 כוס חלב
כף קליפת לימון מגוררת דק
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים - חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר - עד לתערובת חלקה.
מקציפים היטב את החלבונים עם חצי כוס הסוכר. מערבבים את שתי התערובות על ידי קיפול עדין, ויוצקים לתוך התבנית (מעל נייר אפיה). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה ו-45 דקות.
לאחר האפייה יש לקרר את העוגה בתנור לאט לאט.
ערך תזונתי למנה:
133 קלוריות
7 גרם חלבון
9 גרם שומן
6 גרם פחמימות
1 גרם סיבים
100 מ"ג סידן
ד"ר רלי אבל היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז מרכז של כללית