אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
הצטרפות
שירותים מהירים
2700* שירות הלקוחות של כללית
Magnesium Hydroxide+Aluminium Hydroxide
המידע המופיע במדריך אינו תחליף לייעוץ או בסיס לאבחנה רפואית. למידע מפורט יותר על התרופות יש לעיין בעלון לצרכן, כפי שאושר על ידי משרד הבריאות. בכל שאלה נוספת יש להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרוקח.
<p>התרופות מאלוקס ומאלוקס פלוס הן תכשירים סותרי חומצה המיועדים להקל על <a href="http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/heartburn.aspx" target="_blank">צרבת</a> במערכת העיכול.<br><br>מאלוקס מכילה שני מלחים סותרי חומצה (אלומיניום הידרוקסיד ומגנזיום הידרוקסיד) ומשוּוקת בתרחיף לשתייה. </p><p>מאלוקס פלוס מכילה שני מלחים סותרי חומצה (אלומיניום הידרוקסיד ומגנזיום הידרוקסיד) וכן חומר סופח גזים ממערכת העיכול (דימתיקון). היא משוּוקת הן בתרחיף לשתייה והן בטבליות ללעיסה.</p>
לא
כן
<p align="center"><span class="BigBlue">3 - 6</span><span class="BiggerDrugInfo">פעמים ביום</span>ותמיד לפי הנחיות הרופא או הרוקח</p>
אין.
<p>יש לשמור את התכשיר במקום קריר ויבש, הרחק מהישג ידם של ילדים.</p>
המידע המוצג במדריך בנוגע להריון ולהנקה אינו מידע מותאם אישית אלא מבוסס על מידע כללי הלקוח ממאגרים רפואיים מבוססי ראיות ואינו תחליף לייעוץ עם רופא או עם מומחה או עם מרכז טרטולוגי.
1. אם קיימת רגישות־יתר לאחד או יותר ממרכיבי התכשיר.<br><br>2. אם סובלים מתשישות חמורה.<br><br>3. אם סובלים מבעיות בכליות ובכלל זה <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/medical_diagnosis/Pages/chronic_renal_failure.aspx" class="" classname="" target="_blank" name="">מאי־ספיקת כליות</a>.<br><br>4. אם סובלים <a href="https://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/abdominal_pain.aspx" class="" classname="" target="_blank" name="">מכאבי בטן</a> חזקים.<br><br>5. אם סובלים מחסימת מעי.<br><br>6. אם רמות הזרחן בדם נמוכות מדי.
1. <b>ההיסטוריה הרפואית</b>. לפני שמתחילים להשתמש בתרופה יש לדווח לרופא על ההיסטוריה הרפואית: מחלות ומצבים רפואיים בהווה ובעבר. כמו כן יש לדווח לו על כל תרופה נוספת שנוטלים, כולל תוספי תזונה וצמחי מרפא.<br><br>2. <b>תרופה ללא מרשם</b>. ניתן לרכוש את התרופה ללא מרשם רופא. אך אם ממשיכים לסבול מצרבת גם לאחר נטילת התרופה במשך שבועיים, יש לפנות לרופא המטפל. אסור להשתמש בתרופה במשך יותר משבועיים ללא אישור מפורש של רופא.<br><br>3. <b>צרבות ממושכות</b>. אם סובלים מצרבות ממושכות, יש לדווח על כך לרופא המטפל. ייתכן שהוא יפנה במקרה כזה לבדיקות מקיפות או למעקב אצל רופא מומחה לגסטרואנטרולוגיה.<br><br>4. <b>אי־ספיקת כליות</b>. אם סובלים מאי־ספיקת כליות, יש לדווח על כך לרופא המטפל. התרופה עלולה לגרום לשינויים ברמות מלחים בדם, ולכן יש להימנע מהשימוש בה במקרה של אי־ספיקת כליות.<br><br>5. <b>רמות נמוכות של זרחן בדם</b>. אם סובלים מרמות נמוכות של זרחן בדם, יש לדווח על כך לרופא המטפל. השימוש בתכשיר עלול לגרום לירידה נוספת ברמות הזרחן בדם, ולכן אסור להשתמש בה במצב כזה. גם יש לדווח לרופא אם מקפידים על דיאטה דלת זרחן.<br><br>6. <b>רכיבים לא פעילים</b>. תרחיף מאלוקס ותרחיף מאלוקס פלוס מכילים סורביטול. טבליות מאלוקס פלוס מכילות גלוקוז, סוכר וסורביטול. חולי <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/medical_diagnosis/Pages/diabetes.aspx" class="" classname="" target="_blank" name="">סוכרת</a> ומי שסובלים מהפרעה בעיכול של סוכרים מסוימים צריכים להתייעץ עם הרופא לפני השימוש בתכשיר.<br><br>7. <b>מתן התרופה לילדים</b>. אם ילד סובל מצרבת במערכת העיכול, יש לפנות איתו לרופא המטפל. תרחיף מאלוקס אינו מיועד למי שטרם מלאו להם 14 שנים; תרחיף מאלוקס פלוס אינו מיועד למי שטרם מלאו להם 6 שנים; טבליות מאלוקס פלוס אינן מיועדות לילדים.<br><br>8. <b>בדיקות ופרוצדורות רפואיות</b>. לפני בדיקות אבחנה שבהן נעשה שימוש בחומרים רדיואקטיביים יש לדווח לרופא אם נוטלים מאלוקס. הסיבה: התרופה מכילה מלח אלומיניום שעלול להשפיע על תוצאותיהן של בדיקות האבחנה.
<b>תופעות לוואי המחייבות לפנות לרופא המטפל</b><br>תופעות הלוואי האלה הן ברובן לא שכיחות ואף נדירות, אך עלולות להיות מסוכנות:<br><br>1. תופעות לוואי של רגישות־יתר: תופעות לוואי בעור (כמו פריחה, נפיחות, אדמומיות, גרד, הופעת שלפוחיות, עור מתקלף), קוצר נשימה, צפצופים בנשימה, קושי בנשימה, לחץ בחזה, לחץ בגרון, התנפחות של אחד או יותר מהאיברים הבאים: הפה, הפנים, השפתיים, הלשון, העפעפיים. לתסמינים האלה עלול להתלוות חום גוף גבוה.<br><br>2 .החמרה במצב הצרבת והחומציות במערכת העיכול.<br><br>3. הופעת דימומים ממערכת העיכול, צואה דמית, צואה שחורה, דם בהקאה.<br><br><b>תופעות לוואי שכיחות<br></b>באופן כללי התכשיר נסבל היטב, ואין לו תופעות לוואי שכיחות.<br><br><b>תופעות לוואי לא שכיחות<br></b>שלשול, עצירות.<br><br><b>תופעות לוואי ששכיחותן אינה ידועה<br></b>עלייה ברמות המגנזיום בדם, עלייה ברמות האלומיניום בדם, ירידה ברמות הזרחן בדם. אם הירידה ברמות הזרחן בדם היא ממושכת, היא עלולה לגרום לדלדול העצם ולעלייה ברמות הסידן בדם.
לפני התחלת הטיפול בתרופה זאת, יש לדווח לרופא על כל תרופה אחרת שאתם נוטלים או אמורים ליטול בשילוב עם תרופה זאת. יש לדווח גם על נטילת תוספי תזונה, צמחי מרפא או תרופות ללא מרשם.התכשיר עלול לפגוע ביעילות של התרופות הבאות ולכן יש להפריד פרק זמן של נטילת התרופה עם תרופות אחרות, כמפורט להלן:<br><br>1. אנטיביוטיקה ממשפחת הקווינולונים, כגון ציפרולפוקסצין (ciprofloxacin) – יש להמתין פרק זמן של 4 שעות לפחות בין נטילת האנטיביוטיקה לבין השימוש במאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>2. אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים, כמו דוקסיציקלין (doxycycline) – יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת האנטיביוטיקה לבין השימוש במאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>3. אנטיביוטיקה לטיפול בשחפת, כמו אתמבוטול (ethambutol) ואיזוניאזיד (isoniazid) ריפמפיצין (rifampicin) – יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת האנטיביוטיקה לבין השימוש במאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>4. תרופות סותרות חומצה אחרות, כמו פאמוטידין (famotidine) – יש להמתין פרק זמן של שעתיים בין נטילת התרופות.<br><br>5. תרופות לטיפול באוסטאופורוזיס, ממשפחת ביספוספונטים (כמו אלדנרונט alendronate, ריסדרונאט risedronate) – יש ליטול תרופות אלו על קיבה ריקה בבוקר. יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות מהנטילה שלהם ועד לשימוש בסותרי חומצה.<br><br>6. רוזובסטטין (rosuvastatin) תרופה לטיפול בכולסטרול גבוה. יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות מהנטילה של רוזובסטטין ומאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>7. לבוטירוקסין (levothyroxine) הורמון בלוטת התריס. יש להמתין פרק זמן של ארבע שעות לפחות מהנטילה של הורמון בלוטת התריס ומאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>8. סודיום פוליסטירן סולפונט (קייקסלט, תכשיר המוריד רמות אשלגן בדם) - יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת קייקסלט ובין נטילת מאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>9. תרופות לטיפול במחלות לב, כמו פרופרנולול propranolol, אטנולול atenolol, מטופרולול metoprolol ודיגוקסין digoxin. יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת התרופות הללו ובין נטילת מאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>10. תרופות נוגדות פסיכוזה, כמו פלופנזין fluphenazine ותיורידזין thioridazine – יש להמתין פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת התרופות הללו ובין נטילת מאלוקס או מאלוקס פלוס.<br><br>11. קינידין (quinidine), תרופה לטיפול בהפרעות בקצב הלב – השילוב עלול לגרום לעלייה ברמות קווינידין בדם. היוועצו ברופא המטפל לגבי השילוב.<br><br>12. תכשירים המכילים ציטרט, כמו סידן ציטרט – יש להימנע מהשילוב, שכן השילוב עלול לגרום לעלייה ברמות האלומיניום בדם, במיוחד במקרים של אי ספיקת כליות.
רצוי ליטול את התכשיר כשעה לאחר האוכל.
משפחת כללית
דרך חיים
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
כללית סיעודי
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לכם על כללית...
רוצים לשמוע טיפה?
מלאו את הפרטים ונציג שלנו יחזור אליכם
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש