אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
הצטרפות
שירותים מהירים
2700* שירות הלקוחות של כללית
GLUCAGON
<p class="MsoNormal" dir="RTL"><span lang="HE" style="font-family:"Arial",sans-serif">המידע המופיע במדריך אינו תחליף לייעוץ או בסיס לאבחנה רפואית. למידע מפורט יותר על התרופות יש לעיין בעלון לצרכן, כפי שאושר על ידי משרד הבריאות. בכל שאלה נוספת יש להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרוקח.</span><span dir="LTR"><o:p></o:p></span></p>
גלוקגון הוא הורמון משמש לטיפול חירום במצבים של תת סוכר חריף בדם- היפוגליקמיה בחולי סכרת המטופלים באינסולין.גלוקגון גורם לפרוק גליקוגן בכבד, ולשחרור סוכר בדם. השפעת הגלוקגון מתחילה 5-20 דקות מרגע ההזרקה.
כן
<p align="center"><span class="BigBlue">1</span><span class="BiggerDrugInfo">פעמים ביום</span>ותמיד לפי הנחיות הרופא או הרוקח</p>
הזרקה היא בזרוע או ירך או ישבן (הזרקה תת עורית או תוך שרירית) יש להשתמש בתמיסה להזרקה מידית מיד לאחר ההכנה. ניתן להזריק שנית לאחר 20 דקות באם יש צורך. חשוב מתן מזון מכיל פחמימות ברגע שהחולה חוזר להכרתו. בתהליך ההתאוששות מארוע של תת סוכר חריף בדם ייתכן כי יופיעו תסמינים של כאב ראש, בחילה וחולשה. רצוי שבן משפחה או מטפל ידע כיצד להזריק הגלוקגון במקרים של אבוד הכרה.
יש לאחסן בטמפרטורת החדר עד 25 מעלות ללא קירור. הזריקה אינה מכילה חומרים משמרים ולכן תאריך התפוגה הינו שנתיים מיום הייצור בלבד.
המידע המוצג במדריך בנוגע להריון ולהנקה אינו מידע מותאם אישית אלא מבוסס על מידע כללי הלקוח ממאגרים רפואיים מבוססי ראיות ואינו תחליף לייעוץ עם רופא או עם מומחה או עם מרכז טרטולוגי.
<p><strong>הריון -</strong> לא נערכו מחקרים בנשים בהריון. בחיות מעבדה, חשיפה למינונים פי 100 או 200 מהמינון המקובל לא גרמה לנזק לעובר. השימוש מותר רק אם יש צורך ברור.<br/><br><strong>הנקה -</strong> אין מידע באם גלוקגון מופרש לחלב אם. עם זאת, כיוון שמדובר בחלבון, גלוקגון לא נספג במערכת העיכול של התינוק ולכן קרוב לוודאי שאין לו תופעות לוואי בתינוק היונק.<br><br><strong>אלכוהול -</strong> לא נבדק השילוב של נטילת התרופה עם אלכוהול.</p>
1. רגישות יתר לגלוקגון. 2. פאוכרומוציטומה: גלוקגון עלול לגרום לשחרור של קטכולאמינים.
1. יש להיזהר בנוכחות גידולים מפרישים: אינסולין-אינסולינומה- פאוכרומוציטומה מחשש לתת סוכר משני. יש לדאוג לאכילת פחממות במידה ומוזרק גלוקגון. 2. גלוקגון יעיל רק בתת סוכר בדם בו יש נוכחות של גליקוגן כבדי ולכן אינו בעל השפעה במצבים של צום, רעב, אי ספיקת יותרת הכליה או תת סוכר כרוני. 4. אין להשתמש בתמיסה אם מופיעים בה סיבים או חלקיקים מוצקים.
בחילות והקאות, רגישות יתר, פריחה כדוגמת סטיבנס ג`ונסון סינדרום, יתר סוכר בדם- היפרגליקמיה, תת אשלגן בדם.
יש להפחית מינון של נוגדי קרישה למניעת דימום. Saw Palmeto דקל ננסי: יש להימנע מהשילוב עם גלוקגון.
חשוב מתן מזון מכיל פחמימות ברגע שהחולה חוזר להכרתו.
משפחת כללית
דרך חיים
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
כללית סיעודי
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לכם על כללית...
רוצים לשמוע טיפה?
מלאו את הפרטים ונציג שלנו יחזור אליכם
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש