אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
פעולות נפוצות
הצטרפות
יצירת קשר
2700* שירות הלקוחות של כללית
Dexpanthenol+Chlorhexidine <br>
המידע המופיע במדריך אינו תחליף לייעוץ או בסיס לאבחנה רפואית. למידע מפורט יותר על התרופות יש לעיין בעלון לצרכן, כפי שאושר על ידי משרד הבריאות. בכל שאלה נוספת יש להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרוקח.
<p>בפנטן פלוס (Bepanthen plus) היא תכשיר משולב המכיל שתי תרופות:<br><br>• דקספנטנול שהיא פרו־ויטמין B5.<br><br>• כלורהקסידין דיהידרוכלוריד שהיא חומר מחטא, אנטיספטי.<br><br>התכשיר מיועד לחיטוי ולריפוי של פצעים שיש חשש שיזדהמו כמו גירויים קלים בעור, פצעים, חתכים, כוויות קלות ודלקות עור.</p>
לא
קרם.
יש למרוח שכבה דקה של בפנטן פלוס על האזור הנגוע עד 4 פעמים ביום. ניתן לחבוש את הפצע או להשאירו חשוף.
• התכשיר מיועד לשימוש חיצוני בלבד.<br><br>• אסור שהתכשיר יבוא במגע עם העיניים, עם האוזניים ועם רקמות ריריות.<br><br>• לפני שמשתמשים בתכשיר מומלץ לשטוף את הידיים במים ובסבון ולייבש אותם היטב.<br><br>• יש למרוח שכבת קרם דקה על האזור הנגוע. ניתן להשתמש עד 4 פעמים ביום.<br><br>• ניתן לחבוש את הפצע שטופל בקרם או להשאירו חשוף.<br><br>• לאחר השימוש בתכשיר מומלץ להשטוף את הידיים במים ובסבון כדי להסיר מהם את שאריות הקרם.<br><br>• בשטח העור שמטופל בבפנטן פלוס אסור לטפל במקביל בסבונים, בתרחיצים, בחומרי ניקוי ובחומרים מחטאים אחרים.<br><br><br>
המידע המוצג במדריך בנוגע להריון ולהנקה אינו מידע מותאם אישית אלא מבוסס על מידע כללי הלקוח ממאגרים רפואיים מבוססי ראיות ואינו תחליף לייעוץ עם רופא או עם מומחה או עם מרכז טרטולוגי.
<b>נהיגה</b>: התכשיר מיועד לשימוש חיצוני ולכן אינו אמור להשפיע על יכולת הנהיגה.<br><br><b>הריון</b>: ניתן להשתמש בתכשיר מהלך ההריון - באישור רוקח או רופא. יש להימנע ממריחת הקרם על שטחי עור נרחבים.<br><br><b>הנקה</b>: ניתן להשתמש בתכשיר בתקופת ההנקה - באישור רוקח או רופא. יש להימנע ממריחת הקרם על הפטמות או על שטחי עור נרחבים.<br><br><b>אלכוהול</b>: התכשיר מיועד לשימוש חיצוני ולכן אינו מושפע מצריכת אלכוהול.
<p>1. אם קיימת רגישות־יתר לאחד או יותר ממרכיבי התכשיר.<br><br>2. לטיפול בפצעים עמוקים, חמורים או מזוהמים. על רופא לטפל בפצעים כאלה.<br><br>3. אסור למרוח את התכשיר על עור תוף מנוקב.</p>
1. <b>ההיסטוריה הרפואית</b>. לפני שמתחילים להשתמש בתרופה יש לדווח לרופא על ההיסטוריה הרפואית: מצבים רפואיים ומחלות בהווה ובעבר. כמו כן יש לדווח לו על כל תרופה נוספת שנוטלים, כולל תוספי תזונה וצמחי מרפא.<br><br>2. <b>אזהרות הנוגעות לאופן השימוש</b>:<br><br>א. התכשיר מיועד לשימוש חיצוני בלבד. אסור שיבוא במגע עם העיניים, עם האוזניים ועם רקמות ריריות.<br><br>ב. השימוש בתכשיר עלול לגרום לגירוי העור, במיוחד אם נעשה בו שימוש חוזר באותו שטח עור. יש להיזהר במיוחד אם סובלים מאלרגיות בעור או מדלקת אטופית בעור.<br><br>ג. התכשיר מיועד לשימוש על פני שטח קטן בעור. יש להימנע משימוש בקרם על פני שטחים נרחבים בעור.<br><br>3. <b>פצעים חמורים</b>. אם סובלים מפצעים נרחבים, עמוקים, חמורים המלוּוים בזיהום, יש לפנות לרופא המטפל. ייתכן שהוא ימליץ על תכשיר אחר.<br><br>4. <b>סכנת טטנוס</b>. יש לדווח לרופא המטפל אם מדובר בפציעה שעלולה להזדהם בטטנוס, למשל מנשיכה או מחפץ שהיה מונח על קרקע חמה ולחה.<br><br>5. <b>פצע בעל שוליים אדומים</b>. אם הפצע הוא בעל שוליים אדומים מאוד או שהוא נפוח או כואב, יש לפנות לרופא המטפל מחשש לזיהום חיידקי בעור.<br><br>6. <b>פצע מלוּוה בחום</b>. אם לפצע מתלווה חום גבוה, יש לפנות לרופא המטפל.<br><br>7. <b>כישלון הטיפול</b>. אם בעת שמשתמשים בקרם אין שיפור במצב העור או אף חלה החמרה במצבו או אם הפצע אינו מחלים בתוך 10 עד 14 ימים מתחילת השימוש בקרם, יש לפנות לרופא המטפל.<br><br>8. <b>חשש מזיהום</b>. התכשיר מיועד לשימוש במקרים של פצעים שיש חשש שיזדהמו (משום שהוא מכיל חומר מחטא). אם הבעיה בעור כרוכה בסיכון נמוך לזיהום (כמו כוויות שמש), מומלץ להשתמש בתכשיר אחר. ניתן להתייעץ עם הרוקח בנוגע לתכשיר המתאים.
<b>תופעות לוואי המחייבות לפנות לרופא המטפל<br></b>תופעות הלוואי האלה הן ברובן לא שכיחות ואף נדירות, אך עלולות להיות מסוכנות:<br><br>1. תופעות לוואי של רגישות־יתר: תופעות לוואי בעור (כמו פריחה, נפיחות, אדמומיות, גרד, הופעת שלפוחיות, קילופים), קוצר נשימה, צפצופים בנשימה, קשיי נשימה, לחץ בחזה, לחץ בגרון, התנפחות של אחד או יותר מהאיברים הבאים: הפה, הפנים, השפתיים, הלשון, העפעפיים. לתסמינים האלה עלול להתלוות חום גבוה.<br><br>2. עילפון, שוק אנפילקטי.<br><br>3. עלייה ברמות של אנזימי הכבד.<br><br><b>תופעות לוואי שכיחות<br></b>גירוי או אדמומיות קלים בעור.<br><br><b>תופעות לוואי נדירות<br></b>רגישות־יתר, דלקת בעור, שוק אנפילקטי, עלייה ברמות של אנזימי הכבד.
1. לפני שמתחילים להשתמש בתרופה יש לדווח לרופא על כל תרופה נוספת שנוטלים או שאמורים ליטול, כולל תוספי תזונה וצמחי מרפא.<br><br>2. בשטח העור שמטופל בבפנטן פלוס אסור לטפל במקביל בסבונים, בתרחיצים, בחומרי ניקוי ובחומרים מחטאים אחרים.
• יש לאחסן את התכשיר באריזה המקורית ובטמפרטורת החדר (אך לא יותר מ־25 מעלות צלזיוס).<br><br>• לאחר פתיחת השפופרת בפעם הראשונה ניתן להשתמש בתכשיר במשך 12 חודשים. מומלץ לציין על האריזה את המועד שבו נפתחה השפופרת בפעם הראשונה.
משפחת כללית
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
הרצליה מדיקל סנטר
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
מהו נושא הפנייה?
כללית און־ליין (התיק הרפואי)
פניות הציבור
פניות הציבור של בתי החולים
זימון תורים
מעבר דירה
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...
רוצה לשמוע טיפה?
צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש