אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
הצטרפות
שירותים מהירים
2700* שירות הלקוחות של כללית
Cetrorelix
המידע המופיע במדריך אינו תחליף לייעוץ או בסיס לאבחנה רפואית. למידע מפורט יותר על התרופות יש לעיין בעלון לצרכן, כפי שאושר על ידי משרד הבריאות. בכל שאלה נוספת יש להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרוקח.
<span style="FONT-FAMILY: 'Arial','sans-serif'; COLOR: black; FONT-SIZE: 11pt" lang="HE"> <p style="TEXT-ALIGN: right; unicode-bidi: embed; DIRECTION: rtl" dir=rtl><span style="FONT-FAMILY: 'Arial','sans-serif'; COLOR: black; FONT-SIZE: 11pt" lang="HE">צטרורליקס משמשת למניעת שחרור מוקדם של ביציות מהשחלה בנשים העוברות טיפולי הפריה (מניעת ביוץ מוקדם). התרופה מאפשרת להשיג שליטה טובה במהלך מחזור של טיפולי פריון ולאפשר לקבוצת ביציות להגיע לרמת הבשלות הנדרשת להפריה.<br/><br>הסבר קצר: במהלך טיפולי הפריה ניתנים לאישה הורמונים שונים כדי לנסות ולהביא להבשלתן של ביציות רבות בשחלה. עם התקדמות הטיפול עלול להתרחש שחרור מוקדם של ביציות, וכך לא תתאפשר שאיבתן למטרת הפריה. כאמור, צטרורליקס מיועדת למנוע את השחרור המוקדם.</span></p></span>
כן
לא רלוונטי שכן מדובר בתמיסה להזרקה.
1. צטרורליקס ניתנת בהזרקה תת־עורית במרכז הבטן. עדיף להזריק סביב הטבור. יש להזריק כל יום בנקודה שונה כדי להקטין את האפשרות לגירוי מקומי כתוצאה מהזריקה.<br/><br>2. את הזריקה הראשונה נותנים הרופא או האחות במרפאה (בין היתר כדי לוודא שהמטופלת אינה אלרגית לה), ולאחר מכן עושה זאת המטופלת בביתה לאחר שקיבלה הדרכה מתאימה.<br><br>3. אסור להשתמש בתרופה הזאת אם יש שינוי בצבעה הלבן של האבקה שבבקבוקון.<br><br>4. אסור להשתמש בתמיסה המוכנה אם היא מכילה חלקיקים או שהיא עכורה ובעלת צבע מוזר. מותר להזריק את התמיסה רק אם היא צלולה וחסרת צבע.
1. <span style="FONT-FAMILY: 'Arial','sans-serif'; COLOR: black; FONT-SIZE: 11pt" lang="HE">צטרורליקס משמשת למניעת שחרור מוקדם של ביציות מהשחלה בנשים העוברות טיפולי הפריה (מניעת ביוץ מוקדם).</span><br/><br>2. התרופה אינה מיועדת לנשים הרות, מיניקות, בגיל המעבר ובמתבגרות.<br><br>3. צטרורליקס ניתנת בהזרקה תת־עורית. ההזרקה הראשונה נעשית במרפאה, ולאחר מכן המטופלת מזריקה לעצמה את הזריקות לאחר שקיבלה הדרכה מתאימה מהרופא או מהאחות.<br><br>4. בעת שמטופלים בתרופה יש להיות במעקב קבוע של הרופא המטפל ולדווח לו על כל שינוי במצב הרפואי, ובכלל זה על תופעות לוואי. הרופא המטפל יכול להורות למטופלת לעשות בדיקות שונות, ובהן בדיקות דם.
1. יש לאחסן את התרופה באריזה המקורית שלה במקום מוגן מאור, בטמפרטורה שאינה עולה על 25 מעלות צלזיוס.<br/><br>2. לאחר הכנת התמיסה יש להשתמש בה מיד. אסור להשתמש בה אם לא הוזרקה מיד.
המידע המוצג במדריך בנוגע להריון ולהנקה אינו מידע מותאם אישית אלא מבוסס על מידע כללי הלקוח ממאגרים רפואיים מבוססי ראיות ואינו תחליף לייעוץ עם רופא או עם מומחה או עם מרכז טרטולוגי.
<strong>נהיגה</strong>: התרופה אינה אמורה להשפיע על יכולת הנהיגה.<br/><br><strong>הריון</strong>: התרופה עלולה לגרום להפלות ולפגוע בעובר.<br><br><strong>הנקה</strong>: לא ידוע אם התרופה מופרשת לחלב האם. כמו כן לא יודעים אם התרופה עלולה להזיק לתינוק היונק (אם יתברר שהיא מופרשת לחלב האם).<br><br><strong>אלכוהול</strong>: לא ידוע אם לאלכוהול יש השפעה כלשהי על התרופה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל אם ניתן לשתות אלכוהול בעת שמטופלים בתרופה הזאת.
1. אם קיימת רגישות־יתר לאחד או יותר ממרכיבי התכשיר או לתכשירים אחרים מהמשפחה של אנלוגים להורמון GNRH או להורמונים הפועלים כמו צטרורליקס.<br/><br>2. בתקופת ההריון וההנקה.<br><br>3. בתקופת ההתבגרות (עד גיל 18 שנים).<br><br>4. בגיל הבלות.<br><br>5. במקרה של אי־ספיקת כליות (הן בדרגה מתונה והן בדרגה חמורה) ובמקרה של אי־ספיקת כבד (הן בדרגה מתונה והן בדרגה חמורה).
<p>1. לפני התחלת הטיפול בתרופה יש לדווח לרופא המטפל אם ישנה אלרגיה לתרופות מסוימות.<br/><br>2. לצטרורליקס יש תופעות לוואי, וכמה מהן מחייבות לפנות מיד לרופא. פירוט של תופעות הלוואי האלה מובא בסעיף "תופעות לוואי שכיחות".<br><br>3. טיפולי הפריה עלולים לגרום <a href="https://www.clalit.co.il/he/pregnancy_and_birth/preparing_pregnancy/Pages/ovarian_hyperstimulation.aspx" target="_blank">לגירוי־יתר שחלתי</a> (OHSS) - מצב שבו השחלות מגיבות בצורה "מוגזמת" לטיפול ההורמונלי, וכתוצאה מכך מספר הזקיקים ורמת ההורמונים עולים מעבר לרצוי. לגירוי־יתר שחלתי יש תסמינים רבים - החל מתסמינים קלים כמו כאבי בטן, הקאות ושלשולים וכלה במיימת (הצטברות נוזלים בחלל הבטן) ובפגיעה בתפקודי הכבד והכליות. יש לציין שפרוטוקולים לטיפולי פריון, שבהם נעשה שימוש בתרופות כמו צטרורליקס, כרוכים בהפחתת הסיכון לתסמונת של גירוי־יתר שחלתי. עם זאת, בשילוב עם תרופות מסוימות עלולה צטרורליקס דווקא להגביר את הסיכון לגירוי־יתר שחלתי. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.<br><br>4. קיים רק מעט מידע על השימוש בתרופה הזאת ביותר מאשר מחזור טיפולים אחד, ולכן התרופה מיועדת בדרך כלל למחזור טיפולים אחד בלבד. עם זאת, הרופא המטפל יכול להחליט לתת את התרופה ליותר מאשר מחזור טיפולים אחד, לאחר ששקל את יתרונותיה לעומת הסיכונים הכרוכים בה לתופעות לוואי או לכשל טיפולי.</p>
<p><strong>תופעות לוואי המחייבות לפנות מיד לרופא<br/></strong>1. תסמיני אלרגיה בעור (נדיר): פריחה, נפיחות, גרד, אדמומיות וקילופים, קשיי נשימה, חום גבוה.<br><br>2. תסמיני אנגיואדמה (תופעה אלרגית נדירה) - נפיחות של אחד או יותר מהאיברים הבאים: העפעפיים, הלחיים, הפנים, השפתיים, הלשון, הגרון. לתסמינים האלה עלולים להתלוות קשיי נשימה וצפצופים.<br><br>3. סחרחורות או עילפון.<br><br>4. תסמינים של גירוי־יתר שחלתי כמו כאבי בטן, בחילות והקאות. במקרים חמורים עלולים להופיע גם שלשולים, עלייה משמעותית במשקל, קוצר נשימה והפרשה מועטה בלבד של שתן.<br><br><strong>תופעות לוואי שכיחות</strong><br>אדמומיות, גרד או נפיחות קלה באזור ההזרקה.<br><br><strong>תופעות לוואי לא שכיחות</strong><br>בחילות וכאבי ראש.</p>
<p>בשילוב עם תרופות מסוימות הניתנות במהלך טיפולי פוריות תיתכן עלייה בסיכון לגירוי־יתר שחלתי. לכן יש לדווח לרופא המטפל על כל תרופה נוספת שנוטלים בעת שמטופלים בצטרורליקס, כולל תוספי תזונה ותרופות ללא מרשם.</p>
התרופה ניתנת בהזרקה. מזון אינו משפיע עליה.
את התרופה מוסמך לרשום גינקולוג שהוא מומחה לפוריות.
משפחת כללית
דרך חיים
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
כללית סיעודי
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לכם על כללית...
רוצים לשמוע טיפה?
מלאו את הפרטים ונציג שלנו יחזור אליכם
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש