חיפוש

dsdsdsd
אכילת דגים ולידה מוקדמת

אכילת דגים ולידה מוקדמת

הוכחות נוספות להשפעה המטיבה של אומגה-3: נשים שאוכלות דגים במהלך ההריון מקטינות את הסיכון שלהן ללידה מוקדמת

ד"ר מיכל גילאון

ד"ר מיכל גילאון

אומגה-3, חומצת שומן חיונית המצויה בדגים וכן בשמני פשתה, קנולה, וסויה - טובה לבריאות ובין השאר מייחסים יכולת למניעת מחלות לב.

מספר מחקרים בדקו האם נשים הרות שמקבלות תוספת של חומצות שומן LC-PUFA ממשפחת אומגה-3, במיוחד של DHA,  מגדילות את הסיכוי שלהן להריון מוצלח.

לאחר סקירת כל המחקרים שנערכו בתחום, נבחרו ששה מחקרים קליניים מבוקרים, שעמדו בקריטריונים המתאימים. בניתוח משוקלל של כל התוצאות - ובהתבסס על 1,278 משתתפות שהריונן היה תקין,  התברר כי תוספת של אומגה-3 במהלך ההריון האריכה את משך ההריון ב- 1.6 ימים בממוצע לעומת קבוצת הביקורת שלא קיבלה תוסף.

לא נמצאו הבדלים בין שתי  הקבוצות מבחינת המשקל והאורך של היילודים, אולם נמצא הבדל בהיקף הראש, אשר היה מעט גדול יותר ביילודים שאימותיהם קיבלו את התוסף.

לא נמצאו הבדלים משמעותיים מבחינת תוצאות אחרות של הלידה, ביניהן: יתר לחץ דם, רעלת הריון, סוכרת הריונית, לידה בניתוח קיסרי, לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך ומשקל השילייה.

החוקרים מציינים כי ההבדלים שנמצאו במשך ההריון ובהיקף הראש קטנים מאוד ולא משמעותיים קלינית בעבור רב התינוקות הבריאים.

ההשלכות של הממצאים הללו על הגדילה וההתפתחות העתידיות של התינוקות עדיין לא ברורות. עם זאת, רק מחקר אחד שנסקר היה באיכות גבוהה ועמד בכל הדרישות של תכנון נכון ומבוקר. במחקר הקליני הזה, תוספת של שמן דגים נמצאה קשורה למשך ההריון ארוך יותר – 2.8 ימים בממוצע ומשקל לידה גבוה יותר בכ- 100 גרם לעומת קבוצת הביקורת.

מיכל גילאון היא דיאטנית קלינית במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית 

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לכם על כללית...

רוצים לשמוע טיפה?

מלאו את הפרטים ונציג שלנו יחזור אליכם

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

 

שים לב שאתה מספק בטופס זה מידע אישי ורגיש