פורסם בראשונה: 16.04.2012
עדכון אחרון: 16.04.2012
  • ד"ר רלי אבל ד"ר רלי אבל

מתכון: סלט קינואה

לקריאה נוחה
סלט קינואה לא חייב להיות משעמם: מתכון לסלט מרענן ומגוון עם רימונים, תאנים, תפוחים וכל טוב. המצרכים, אופן ההכנה והערכים התזונתיים
סלט קינואה

סלט קינואה מגוון

מצרכים ל-8 מנות:

1/2 1 כוסות קינואה

3 כוסות מים

כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס גרגרי רימון טריים

1 תפוח דלישס אדום  או ירוק גרנד סמית , חתוך לקוביות

6 תאנים יבשות חתוכות לקוביות

3 כפות מיץ לימון טרי

1 תפוז חתוך לקוביות קטנות

כפית קליפת לימון מגוררת דק

2 כפות צנוברים

2 כפיות סילאן או דבש

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מטגנים בכף שמן זית את הקינואה, מוסיפים את המים ואחרי הרתיחה מבשלים 20 דקות באש נמוכה. מסננים , מקררים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים.

אפשר להוסיף לארוחה מושלמת כוס קוביות גבינה צפתית קשה או בולגרית.

ערך תזונתי למנה:

192 קלוריות

4.5 גרם חלבון

6 גרם שומן צמחי

30 גרם פחמימות

3 גרם סיבים

1  מ"ג ברזל

140 מ"ג סידן

200 מ"ג אשלגן

ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של כללית במחוז מרכז

היא הגיעה!

אפליקציית כללית החדשה

כל השירותים הדיגיטליים של כללית במקום אחד. הורידו כבר עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכים לקבל הודעות במייל