מהו השירות?
בדיקת MRI של המוח, כולל גזע המוח.
מה צריך לדעת על השירות?
מתי יש צורך בבדיקת MRI של המוח?
בדיקת MRI של המוח מאפשרת לאבחן מחלות ומצבים שונים הפוגעים במוח ולעקוב אחר התפתחותם. מדובר, בין היתר, במחלות ובמצבים הבאים: מומים מולדים במוח, מחלות שפוגעות במוח, כמו דימומים, זיהומים או גידולים, הפרעות הורמונליות בגלל פגיעה בבלוטת יותרת המוח, מחלות כרוניות במוח ובמערכת העצבים, כמו טרשת נפוצה, לקבלת תמונה של כלי הדם במוח - כדי לזהות פגיעות בהם כמו חסימה, התרחבות (מפרצת) או דלף.
בדיקת MRI של המוח משמשת לעיתים כלי אבחון כאשר מחפשים את הגורם לשינויים בחשיבה או בהתנהגות, לאובדן הכרה ולכאבי ראש בעלי מאפיינים המצביעים על האפשרות שהם נובעים מבעיה תוך־מוחית. כמו כן משמשת הבדיקה כדי לברר את הסיבות להפרעות בתחושה, בראייה, בשמיעה או בתפקוד שהן בעלות דפוס שאופייני לפגיעה מוחית או להפרעה באיברי החישה.
האם יש צורך בהכנה מוקדמת לבדיקה?
ייתכן שיבקשו ממך לא לאכול או לשתות במשך ארבע עד שש שעות לפני הבדיקה. חשוב ליידע את הרופא שלך אם יש לך חרדה ממקומות סגורים (קלאוסטרופוביה). במקרה כזה עשוי הרופא להציע לך תרופה שתרגיע אותך ותגרום לך לנמנום קל.
מכיוון שהבדיקה כרוכה לחשיפה לשדה מגנטי רב עוצמה, יש לעדכן את הרופא במקרים הבאים: אם היו לך ניתוחים שבהם הושארו בגופך חלקי מתכת - למשל, סוגים מסוימים של מסתמי לב מלאכותיים, קוצבי לב ודפיברילטורים, שתלים באוזן הפנימית וסוגים מסוימים של תומכנים (סטנטים) בעורקים.
מכיוון שמכשיר ה־MRI מכיל מגנטים רבי עוצמה, אסור להיכנס לחדר הבדיקה עם חפצי מתכת.
איך נעשית הבדיקה?
הטכנאי יבקש ממך לשכב על שולחן בדיקה צר שמחליק לתוך סורק דמוי מנהרה. בזמן הבדיקה יש לשכב ללא תזוזה, משום שתנועה גורמת לקבלת תמונה מטושטשת. לעיתים משתמשים במתקן תמיכה שמסייע להחזיק את הראש ללא תזוזה. במהלך הבדיקה ייתכן שיבקשו ממך לעצור את נשימתך לזמן קצר.
לעיתים יש צורך לצבוע את כלי הדם במוח כדי להקל על הרופא להבחין בחסימות, בדימומים ובגידולים. הדבר נעשה באמצעות הזרקת צבע (הנקרא חומר ניגוד) לתוך וריד ביד.
מי נותן הפניה לבדיקה?
לרוב נוירולוג, אך את ההפניה יכולים לתת גם רופאים מקצועיים מתחומים אחרים, למשל רופא עיניים. עם זאת נדרש גם אישור של המנהל הרפואי במחוז או של גורם אחר הפועל מטעמו.
זה עולה לי כסף?
לא.
איך מקבלים את השירות?
לפרטים נוספים ולהנחיות יש לפנות לרופא המטפל.