אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
פעולות נפוצות
הצטרפות
יצירת קשר
2700* שירות הלקוחות של כללית
Obeticholic acid
חומצה אובטיכולית מסייעת לשפר את האופן שבו הכבד פועל באמצעות הפחתת הייצור של מיצי המרה. בכך מסייעת התרופה גם להפחתת דלקות בכבד.<br><br>התרופה משמשת לטיפול במחלת כבד מסוג דלקת ראשונית בדרכי המרה (primary biliary cholangitis) הנקראת גם שחמת ראשונית של המרה (primary biliary cirrhosis). לעיתים התרופה משמשת לבדה לטיפול במחלה ולעיתים בשילוב עם חומצה אורסודאוקסיכולית (ursodeoxycholic acid).
טבליות מצופות.
כן
• אסור לשבור או לכתוש את הטבליות.<br><br>• יש להקפיד על מרווח של 4 עד 6 שעות בין נטילת חומצה אובטיכולית לנטילת תרופות אחרות שקושרות חומצות מרה.
את התרופה ניתן ליטול עם מזון או בין הארוחות, כשהקיבה ריקה.
<b>טבליות אוקליבה</b>: <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Documents/ocaliva_heb_neopharm.pdf" class="" classname="" target="_blank" name="">עלון בעברית</a> וכן <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Documents/ocaliva_arab_neopharm.pdf" class="" classname="" target="_blank" name="">עלון בערבית</a> (Oaliva Tab 5 mg 30); מק"ט: 1000186325; בעלת הרישום: Intercept Pharma; מדינת היבוא: האיחוד האירופי; היבואנית: ניאופרם.
לא ידוע אם חומצה אובטיכולית בטוחה לעובר. לכן לאישה הרה אסור להשתמש בתרופה.
לא ידוע אם חומצה אובטיכולית בטוחה בזמן ההנקה. לכן למטופלת בתרופה אסור להניק.<br>
לא ידוע אם השילוב של אלכוהול ושל התרופה הוא בטוח. לכן אסור לשתות אלכוהול בעת שמטופלים בתרופה.
חומצה אובטיכולית אינה משפיעה על יכולת הנהיגה.<br>
• אם קיימת רגישות־יתר לאחד או יותר ממרכיבי התרופה.<br><br>• אם קיימת חסימה מלאה של דרכי המרה.<br><br>• חומצה אובטיכולית אינה מיועדת לילדים ולמתבגרים.
<b>שכיחות גבוהה</b>: גרד, ירידה ברמות ה־HDL, כאבי בטן, עייפות.<br><br><b>שכיחות נמוכה</b>: פגיעה בתפקוד של בלוטת התריס, סחרחורת, קצב לב מהיר או בלתי סדיר, כאבים בפה ובגרון, עצירות, עור יבש, אדמומיות בעור, פריחה, כאבי מפרקים, בצקות בידיים ובכפות הרגליים, חום.
• קושרי חומצות מרה כמו <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/medicines.aspx?idd=5218" class="" classname="" target="_blank" name="">כולסטירמין</a> <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/medicines.aspx?idd=5568" class="" classname="" target="_blank" name="">וכולסטיפול</a>, המשמשים כדי להפחית את רמות הכולסטרול בדם, עלולים להפחית את ההשפעה של חומצה אובטיכולית. יש להקפיד על מרווח של 4 עד 6 שעות בין הנטילה של שני סוגי התרופות האלה.<br><br>• תאופילין. חומצה אובטיכולית עלולה להעלות את הרמות של תאופילין (תרופה <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/medical_diagnosis/Pages/asthma.aspx" class="" classname="" target="_blank" name="">לאסתמה</a>). במקרה של שילוב התרופות האלה יש לנטר את רמות התאופילין בדם ולהתאים את המינון במידת הצורך.<br><br>• <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/medicines.aspx?idd=4723" class="" classname="" target="_blank" name="">וורפרין (קומדין)</a>. יש לנטר את רמת ה־INR בעת שמטופלים בו־זמנית בחומצה אובטיכולית ובוורפרין (תרופה נוגדת קרישה).
יש לאחסן את התרופה בטמפרטורת החדר.
משפחת כללית
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
הרצליה מדיקל סנטר
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
מהו נושא הפנייה?
כללית און־ליין (התיק הרפואי)
פניות הציבור
פניות הציבור של בתי החולים
זימון תורים
מעבר דירה
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...
רוצה לשמוע טיפה?
צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש