אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
פעולות נפוצות
הצטרפות
יצירת קשר
2700* שירות הלקוחות של כללית
Azacitidine
המידע המופיע במדריך אינו תחליף לייעוץ או בסיס לאבחנה רפואית. למידע מפורט יותר על התרופות יש לעיין בעלון לצרכן, כפי שאושר על ידי משרד הבריאות. בכל שאלה נוספת יש להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרוקח.
אזציטידין היא תרופה אנטי־סרטנית המשתייכת לקבוצת התרופות האנטי מטבוליות. היא ניתנת במסגרת טיפול במבוגרים שחולים בלוקמיה מיאלואידית חריפה (Acute Myeloid Leukemia ובקיצור: AML).<br><br>לוקמיה מיאלואידית חריפה היא סוג של סרטן דם שבו תאי דם לבנים (מסוג מיאלואידים) אינם מבשילים, מתרבים ללא בקרה ולא מתים. כתוצאה מכך הם מצטברים במח העצם ומדכאים את תאי הדם הנורמליים: תאי הדם האדומים, תאי הדם הלבנים וטסיות הדם. התוצאה עלולה להיות אנמיה, זיהומים ודימומים.<br><br>אם התאים הממאירים מצטברים ברקמות מחוץ למח העצם, למשל במערכת העצבים המרכזית, הם עלולים לגרום לתסמינים הדומים לאלה שמייצרים גושים סרטניים כמו לחץ, הפרעה מכאנית, נפיחות וכאבים.<br><br>אזציטידין בולמת ומונעת את ההתרבות של התאים הסרטניים.<br><br>יש לשים לב שהחומר הפעיל אזציטידין קיים בשתי צורות מתן שונות ולהתוויות שונות: בהזרקה בשם מסחרי וידזה (Vidaza) לטיפול ב־AML בחולים שטרם קיבלו טיפול סיסטמי למחלתם ואינם מתאימים לטיפול בכימותרפיה אינטנסיבית וכן בטבליות אונורג (Onureg) לטיפול אחזקה מתמשך ב־AML.<br><br>מטופל אינו יכול על דעת עצמו ליטול וידזה אם נרשם לו אונורג - וההפך. כאמור, אף שבשתי התרופות מצוי אותו חומר פעיל, הרי הן מיועדות למטרות שונות.
טבליות מצופות.
כן
• יש ליטול אזציטידין פעם אחת ביום בשעה קבועה.<br><br>• יש לבלוע את הטבליות בשלמותן בעזרת כוס מים מלאה. אסור לחצות, לכתוש, להמיס או ללעוס את הטבליות.<br><br>• במקרה של הקאה לאחר נטילת טבלייה אסור ליטול מנה נוספת באותו היום, אלא יש להמתין עד למחרת וליטול את המנה המתוכננת הבאה. בכל מקרה אסור ליטול שתי מנות באותו היום.<br><br>• אם אבקה מטבלייה שבורה נגעה בעור, יש לשטוף אותו מייד ביסודיות במים ובסבון. אם האבקה חדרה לעיניים, לאף או לפה, יש לשטוף אותם ביסודיות במים.
ניתן ליטול את התרופה עם מזון או בין הארוחות.
מצורפים כאן עלונים ובהם מידע על התרופה:<br><br>• <b>טבליות אונורג</b>: <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Documents/onureg_heb_novolog.pdf" class="" classname="" target="_blank" name="">עלון בעברית</a> וכן <a href="https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Documents/onureg_arab_novolog.pdf" class="" classname="" target="_blank" name="">עלון בערבית</a> (Onureg Tab 200 mg, 300 mg 7); מק"ט: 1000186412, 1000186411; בעלת הרישום: BMS Pharma; מדינות היבוא: אירלנד ופולין; היבואנית: נובולוג.
המידע המוצג במדריך בנוגע להיריון ולהנקה אינו מידע מותאם אישית אלא מבוסס על מידע כללי הלקוח ממאגרים רפואיים מבוססי ראיות ואינו תחליף לייעוץ עם רופא או עם מומחה או עם מרכז טרטולוגי.
אסור ליטול אזציטידין במהלך היריון מאחר שהתרופה עלולה להזיק לעובר. אישה שמטופלת בתרופה ונכנסת להיריון צריכה לדווח על כך מייד לרופא המטפל. כמו כן עליה לדווח לרופא המטפל אם היא נכנסה להיריון מבן זוג שמטופל בתרופה.<br><br>אישה בגיל הפוריות שמטופלת בתרופה צריכה להשתמש באמצעי מניעה אמין. עליה להמשיך להשתמש באמצעי המניעה גם בששת החודשים שלאחר הפסקת השימוש באזציטידין.<br><br>גם גברים צריכים להשתמש באמצעי מניעה אמין בעת שהם מטופלים באזציטידין וכן במשך שלושת החודשים שלאחר הפסקת השימוש בתרופה.<br><br>אפשר להיעזר ברופא המטפל לשם בחירת אמצעי המניעה המתאים ביותר.<br><br>יש לציין שאזציטידין עלולה לא רק לפגוע בעובר אלא גם בפריון. אישה בגיל הפוריות שנרשמה לה התרופה הזאת צריכה להתייעץ בעניין הזה עם הרופא המטפל.
לאישה שמטופלת באזציטידין אסור להניק, שכן התרופה מגיעה אל חלב האם ועלולה להזיק לתינוק היונק.
לא ידוע אם אלכוהול משפיע על אזציטידין, ולכן יש להימנע משתיית משקאות אלכוהוליים בעת שמטופלים בתרופה.
התרופה עלולה לגרום לעייפות ולחולשה. אסור לנהוג אם סובלים מתופעות הלוואי האלה.
• אם קיימת רגישות־יתר לאחד או יותר ממרכיבי התרופה.<br><br>• בזמן ההנקה.<br><br>• לפני גיל 18 שנים.
<b>בדיקות דם</b>. בעת שמטופלים בתרופה יש לעשות בדיקות דם באופן סדיר. על תדירות הבדיקות מחליט הרופא המטפל.<br><br><b>תסמינים שעליהם יש לדווח</b>. יש לדווח מייד לרופא, לרוקח או לאחות אם מופיעים אחד או יותר מהתסמינים הבאים:<br><br>• <b>חבורות ו/או דימומים</b> עלולים להופיע בשל מחסור בטסיות דם.<br><br>• <b>חום</b> עלול להופיע בשל זיהום כתוצאה מרמות נמוכות של תאי דם לבנים ויכול להיות מסכן חיים.<br><br>• <b>שלשולים, הקאות, בחילות</b>. בעקבותיהם ייתכן שהרופא יצטרך לשנות את המינון או להפסיק באופן זמני או קבוע את מתן התרופה.<br><br>הרופא עשוי לרשום תרופות נוספות כדי לנסות לשלוט בתסמינים האלה.
יש לדווח מייד לרופא, לרוקח או לאחות אם מופיעים אחד או יותר מהתסמינים הבאים במהלך השימוש באזציטידין:<br><br>• חבורות או דימומים. אלה עלולים להופיע בשל מחסור בטסיות דם.<br><br>• חום עלול להופיע בשל זיהום כתוצאה מרמות נמוכות של תאי דם לבנים ויכול להיות מסכן חיים.<br><br><b>תופעות לוואי בשכיחות גבוהה</b><br>שלשולים, הקאות, בחילות, עצירות, כאבי בטן, זיהומים באף, בסינוסים ובגרון, זיהום בריאות, תחושת עייפות וחולשה, חוסר תיאבון, כאבים באזורי גוף שונים. טווח הכאב יכול לנוע מכאב חד ועד כאב עמום, נוקשות במפרקים, כאבי גב.<br><br><b>תופעות לוואי בשכיחות נמוכה<br></b>שפעת, זיהום בדרכי השתן, קדחת השחת, חרדה, ירידה במשקל.<br>
יש לאחסן את התרופה באריזה המקורית, בטמפרטורת החדר, הרחק מהישג ידם של ילדים.
משפחת כללית
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
הרצליה מדיקל סנטר
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
מהו נושא הפנייה?
כללית און־ליין (התיק הרפואי)
פניות הציבור
פניות הציבור של בתי החולים
זימון תורים
מעבר דירה
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...
רוצה לשמוע טיפה?
צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש