חיפוש

dsdsdsd
ניתוח הרמת סינוס

הרמת סינוס – כל מה שצריך לדעת

מזה ניתוח הרמת סינוס? מתי יש צורך בניתוח כזה? אילו הכנות צריך לעשות? מתי אחזור לעצמי ומהם הסיכונים בניתוח הרמת סינוס?

ד"ר חגי סלוצקי

לפני שמתחילים – מהם הסינוסים?

סינוסים הם חללים בתוך עצמות הפנים, שניים מהם נמצאים ממש מעל הלסת העליונה, והם מתחברים לחלל האף דרך פתחים צרים משני צדדיו.

מהו ניתוח להרמת סינוס?

זהו הליך כירורגי שנקרא בשפה המקצועית "Sinus Lift" ואותו מבצעים במטופלים שצריכים לבצע השתלת שיניים (שתל דנטלי אחד או מספר שתלים) ויש להם חוסר בעצם בלסת העליונה. מדובר על השתלת עצם או תחליף עצם בחלק האחורי של הלסת העליונה כדי ליצור בסיס איתן שאליו יושתל בהמשך השתל הדנטלי.  

שתלים דנטליים מאפשרים לנו חיוך מלא שיניים גם לאחר מקרה של אובדן שיניים מכל סיבה שהיא (תאונה, מצב בריאותי, מחלת חניכיים או כל סיבה אחרת) בלי הצורך להשתמש בשיניים תותבות להוצאה.

לעיתים כמות עצם הלסת (גובה ורוחב) באזור המיועד להשתלה לא מספיקה והרופאים חוששים לבצע השתלה, או שלא ניתן לבצע אותה. זאת משום שעם הזמן, בהיעדר עצם, השתל עלול לאבד את האחיזה שלו, ואז עולה הצורך לייצר הגבהה והוספה של העצם בניתוח – מחדירים תחליף עצם מתחת לרקמה הרכה המצפה מבפנים את הסינוס באזור שבו יונח השתל העתידי. ההליך הזה נקרא הרמת סינוס.

אחרי שהסברנו את ההליך הרפואי, נציין כי יש שתי שיטות לבצע ניתוח להרמת סינוס, בהתאם כמובן למצב הייחודי של כל מטופל.

טיפולי שיניים חינם למבוגרים - כל מה שצריך לדעת

רפורמת הקשישים

רפורמת טיפולי שיניים לבני 75 ויותר יצאה לדרך: אילו טיפולי שיניים יכולים כיום בני 75 ויותר לקבל בחינם? אילו טיפולי שיניים הם בהשתתפות עצמית נמכה? ומהו גובה התשלום? הכנו מדריך עם כל הפרטים

הרמת סינוס סגורה

זאת שיטה שנחשבת מתונה או קלה יותר וגם פחות פולשנית. ניתוח כזה מציעים למטופלים  להם יש מחסור קטן יחסית בעצם, עד גודל של כשני מילימטר.

בשיטה הסגורה מייצרים פתח קטן דרך הלסת, במקום שבו חסרה שן, ודרכו דוחסים את תחליף העצם לתוך הסינוס. היתרון בטיפול כזה הוא שבמקרים רבים אפשר להשתמש בפתח שיצרנו ולהשתיל ישירות את השתל ממש באותו הזמן וכך לחסוך ביקור נוסף או המתנה ארוכה.

הרמת סינוס - המחשה

הרמת סינוס פתוחה

זה כבר הליך מורכב ומשמעותי יותר שאותו מבצעים למטופלים שסובלים ממחסור גדול בעצם. בשיטה הזאת פותחים "חלון" בצד החיצוני של הלסת העליונה כדי לאפשר גישה אל הסינוס. אחר כך הרופא משתמש בפתח הזה ודרכו הוא מחדיר תחליף עצם מלאכותי לחלל הסינוס. מכאן עוברים להמתנה – עם הזמן ובהדרגה הגוף שלנו יודע לייצר תאי עצם חדשים וכך להחליף את העצם המלאכותית.

את תהליך ההמתנה הזה אנחנו מכנים "קליטת העצם", וכשהוא מסתיים כעבור כמה חודשים (כחצי שנה לערך) ניתן להתקדם ולהחדיר את השתל הדנטלי.    

אובדן שיניים – מהן הסכנות?

מחסור בעצם הלסת יכול להיות בעיה שנולדים איתה, אך עלול להיגרם גם בעקבות מחלה או תאונה. ברוב המקרים הוא נגרם כתוצאה ממחלת חניכיים, המחלה מביאה לאובדן השיניים ולאובדן העצם שתמכה בהם. ללא שיניים העצם נספגת ומצריכה השתלה של תחליף עצם.

הסיבה לא תמיד משנה, מה שחשוב יותר הם הסכנות והסיכונים שבמצב הזה. ככל שחולף זמן ממושך יותר מאובדן השיניים כך נאבד יותר עצם וכך עולה הסיכוי לצורך בניתוח הרמת סינוס.

סיבוך נוסף של המצב הוא סטייה של השיניים הצמודות לשן שנעקרה, כך הגוף מנסה  לצמצם את המרווח שנוצר, וכך נוצרים מקומות למזון וחיידקים שנלכדים ומצטברים ומעלים מאוד את הסיכון לעששת ולמחלת חניכיים.

למדריך המלא על הרמת סינוס באתר כללית סמייל

מדוע עושים את הניתוח דווקא בשיניים האחוריות העליונות?

החשש באזור הזה של הפה הוא ששתל דנטלי יאבד את האחיזה בעקבות המחסור בעצם או שיחדור בטעות לאזור הסינוסים שנמצאים מעליו ויגרום שם לדלקת, או "סינוסיטיס" בשם שכולנו מכירים ואז כל הטיפול שניתן עד כה לשיניים יורד למעשה לטמיון.   

לכן, על אף שמדובר בניתוח נפוץ מאוד, כדי לוודא שיצליח חשוב להשתמש בציוד רפואי איכותי וחשוב עוד יותר לבחור ברופא שיניים בעל בעל ניסיון מקצועי ומיומנות גבוהה.

כמה זמן נמשך ניתוח הרמת סינוס?

כחצי שעה.

הנחיות ובדיקות לקראת ניתוח הרמת סינוס

לקראת ניתוח הרמת סינוס נוהגים לבקש מכל מטופל לעבור מספר בדיקות וצילומים:

  • צילום פנורמי.
  • צילום CBCT של הלסת העליונה.
  • סיכום מרופא המשפחה, המפרט את המצב הרפואי לרבות התרופות אותם המטופל נוהג ליטול.  
  • כ־3 שבועות לפחות לפני הניתוח יש לבצע הסרת אבנית אצל השיננית כדי להקטין את הסכנה של זיהום לאחר הרמת סינוס.
  • לקראת הניתוח עצמו לא צריך להיות בצום, אך יש להימנע מארוחה כבדה.

איך ארגיש לאחר הניתוח ולמה לצפות?

באופן כללי כל תופעות הלוואי מהניתוח חולפות כעבור שבוע עד 10 ימים.

את הניתוח מבצעים לרוב בהרדמה מקומית, כך שבמהלך הניתוח לא מרגישים כאב, אך זה לא אומר שההתאוששות מהליך כזה לא כרוכה בכאבים, ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא על משככי כאבים למשך מספר ימים לאחר הניתוח.

ביממה הראשונה לאחר הניתוח עלול לצאת דימום מהנחיריים. אם זה קורה מומלץ לשכב ולהניח בעדינות צמר גפן בנחיר תוך כדי לחץ על הנחיר.

תופעה נוספת שמאפיינת את ההתאוששות מניתוח כזה היא נפיחות והופעה של שטפי דם.  הרופא ימליץ לאחר הניתוח להשתמש בקרח כדי לקרר את האזור לסרוגין למשך רבע שעה בכל פעם.

לאחר ההליך עלולה להופיע בצקת, במקרים מסוימים היא מחריפה אחרי יומיים שלושה, אם לצד זה מופיע גם חום גבוה חשוב לפנות למרפאת השיניים.

הנחיות ליממה שלאחר הניתוח: ב־24 השעות הראשונות יש לאכול מזון רך בלבד ולהימנע משתייה של מים חמים ואכילה של מזון חם. ביממה הזאת חשוב לא לצחצח שיניים באזור ולנסות להימנע כמה שרק אפשר משיעול או התעטשות, אם אין ברירה נסו להתעטש או להשתעל בפה פתוח.  

הנחיות לשבועיים הראשונים לאחר הניתוח: בשתי היממות הראשונות הימנעו מעישון ומאלכוהול (את זה מומלץ לעשות באופן כללי וללא קשר לניתוח כזה או אחר). בשבועיים האלה הימנעו מפעילות גופנית והימנעו גם מלכופף את הראש כלפי מטה.

הנחיות לחודש הראשון לאחר הניתוח: חשוב להימנע מלקנח את האף, להימנע מניפוח בלונים או מניגון בכלי נשיפה. אם אתם מתכננים לטוס או לצלול – דחו את זה למועד מאוחר יותר.


ד"ר חגי סלוצקי הוא הרופא הראשי של רשת מרפאות כללית סמייל

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

 

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש