<p>Clonidine Hydrochloride</p>
קלונידין משתייכת לקבוצת התרופות האלפא אגוניסטיות הפועלות על מערכת העצבים המרכזית. נורמופרסן מיועדת לטיפול בלחץ דם גבוה; קלוניריט מיועדת למנוע מיגרנות וכאבי ראש עקב התכווצות או התרחבות של כלי הדם. כמו כן היא מיועדת לטפל בהסמקה (flushing) ובתופעות וסקולריות אחרות של גיל המעבר אצל נשים.
כן
<p align="center"><span class="BigBlue">2</span><span class="BiggerDrugInfo">פעמים ביום</span>ותמיד לפי הנחיות הרופא או הרוקח</p>
בתקופת הטיפול בתרופה זו יש לערוך מעקב אחר לחץ דם ולערוך בדיקות עיניים. אין להפסיק את הטיפול בתרופה באופן פתאומי ! הדבר עלול לגרום להופעת לחצי דם גבוהים ביותר. חשוב מאוד להקטין את המינון בהדרגתיות, על מנת למנוע עלייה חדה בלחץ הדם.
יש לשמור בטמפרטורת החדר, במקום יבש.
עלולים להופיע סחרחורת ועילפון (בעקבות ירידה חדה בלחץ דם) בעת מעבר משכיבה לעמידה. ניתן להפחית את התופעה ע``י נטילת התרופה בערב, לפני השינה. כמו כן, יש לקום משכיבה או מישיבה לאט ובזהירות. יובש בפה, שינויים בטעם, נמנום, עצירות, כאבי ראש, סחרחורות, עייפות או חולשה - בד``כ חולפות לאחר טיפול ממושך. תופעות לוואי נוספות - דיכאון, אגירת נוזלים, דופק איטי, תופעת רנו (כיווץ כלי דם בקצות גפיים), אופוריה, חוסר שקט לילי, פריחה, בחילות. לעתים נדירות- אין אונות.
<strong>נהיגה -</strong> התרופה עלולה לגרום לישנוניות, ועל כן מחייבת זהירות בנהיגה ברכב או בכל פעילות אחרת המחייבת ערנות.<br/><br><strong>הריון -</strong> התרופה חודרת את השלייה. אין מספיק מחקרים בנושא. יש לשקול תועלת לאם מול הסיכון לעובר.<br><br><strong>הנקה -</strong> התרופה מופרשת לחלב אם, ועל כן לא מומלץ ליטול אותה בהנקה.
<p>1. אם קיימת רגישות לקלונידין או לאחד ממרכיבי התכשיר.</p> <p>2. במקרה של ברדיקרדיה (קצב לב איטי).</p>
<p><strong>במקרים הבאים יש להיזהר במתן התרופה</strong>:<br/> 1. מחלת כלי דם חסימתית משמעותית (מי שעברו התקף לב או אירוע מוחי או חסימות של כלי דם פריפריים).</p> <p>2. תסמונת רנו (Raynaud) שגורמת להשתנות צבע העור בעקבות התכווצות של העורקים.</p> <p>3. אי־ספיקת כליות כרונית.</p> <p>4. הפרעות הולכה בלב.</p> <p>5. מחלה במערכת העצבים המרכזית או דיכאון. קלונידין עלולה להחמיר דיכאון, במיוחד בקשישים.</p> <p><strong>אזהרה</strong>: אסור להפסיק את הטיפול בתרופה באופן פתאומי שכן הפסקה כזאת עלולה לגרום להופעת לחצי דם גבוהים ביותר.</p>
1. תרופות אנטיפסיכוטיות, מעכבי MAO - הטיפול המשולב עלול להחמיר תופעות לוואי של תת לחץ דם. 2. חסמי ביטא- עלולים להחמיר ברדיקרדיה (דופק איטי) באנשים הנוטלים קלונידין. כמו כן, כאשר יש צורך בהפסקת נטילת התרופות, חשוב להפסיק חסמי ביטא כמה ימים לפני הפסקת קלונידין. 3. מדכאי מערכת עצבים מרכזית (ברביטורטים, בנזודיאזפינים, אלכוהול, נגזרות נרקוטיות)- עלולות להחמיר תופעות לוואי מיישנות. 4. ציקלוספורין- רמתו בדם עלולה להעלות. יש להתאים מינון ציקלוספורין. 5. תכשירים להורדת רמת הסוכר בדם- קלונידין עלולה למסך תופעות של היפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בדם). 6. תכשירים טריציקליים- עלולים לסתור פעולה של קלונידין להורדת לחץ דם. כמו כן, תכשירים אלה עלולים להחמיר תגובה היפרטנסיבית לאחר הפסקה פתאומית של קלונידין. 7. וורפמיל- השילוב עלול להחמיר תת לחץ דם והפרעות הולכה בחלק מהחולים. 8. קלונידין עלול להוסיף לאפקט מוריד קצב הלב של תרופות כמו: חוסמי ביטא, דיגוקסין.
ניתן ליטול עם או ללא קשר לאוכל. אין ללעוס או לכתוש את הטבליה. ניתן לחצות את הכדור של ``נורמופרסאן``.
כל השירותים הדיגיטליים של כללית במקום אחד. הורידו כבר עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו
הנחות משמעותיות לתרופות מרשם ולתרופות ללא מרשם