אתר כללית
חיפוש
התיק הרפואי
הצטרפות
שירותים מהירים
2700* שירות הלקוחות של כללית
HEPATITIS A VACCINE
חיסון פעיל למניעת דלקת כבד A, הניתן לפני ההדבקה במחלה ומונע את הופעתה. חיסון זה מופק מנגיפים מומתים ומחסן בפני המחלה למשך שנים רבות. יש להדגיש כי החיסון לא בא במקום השמירה על הגיינה אישית וסביבתית במניעת העברה פקלית-אורלית של דלקת כבד A. החיסון אינו מומלץ לשימוש במניעת דלקת כבד A אחרי חשיפה. לא מומלץ על מתן חיסון זה במקום אימונוגלובולין סטנדרטי לאחר חשיפה.
כן
לא
<p align="center"><span class="BigBlue">2</span><span class="BiggerDrugInfo">פעמים ביום</span>ותמיד לפי הנחיות הרופא או הרוקח</p>
1. החיסון טוב לכל אחד, ומיועד לקבוצות האוכלוסיה הבאות: א. לאנשים שלא חלו בדלקת כבד A או שלא חוסנו בחיסון פעיל נגדה. ב. לנוסעים לאחת מהארצות בהן המחלה נפוצה או שהייתה בהן התפרצות של המחלה ביניהן: דרום מזרח אסיה (להוציא יפן, אוסטרליה וניו זילנד), אפריקה דרום ומרכז אמריקה. ג. לנוסעים שצפוי להם במהלך הנסיעה מגע הדוק עם אוכלוסיה מקומית (כמו מטיילי תרמיל) הנוסעים לכל תקופה שהיא באותן מדינות שנזכרו בסעיף הקודם. ד. מכורים לסמים כבדים. ה. גברים הומוסקסואלים פעילים. ו. אנשים הסובלים ממחלות כבד כרוניות: לפני או אחרי השתלת כבד. ז. אנשים עם חסר G6PD . 2. החיסון יכול להינתן במשולב עם תרכיבים אחרים, מומתים או חיים-מוחלשים, במקומות הזרקה שונים בגוף. אם יש צורך, אפשר לתת אימונוגלובולין בו זמנית, לפני או אחרי מתן תרכיב זה, בכל מרווח ביניהם. יש להזריק במקומות נפרדים. 3. קיימת חשיבות רבה בקבלת שתי מנות החיסון, אחרת לא יווצרו מספיק נוגדנים למניעת המחלה. 4. יש לנער הבקבוקון היטב לפני ההזרקה, כדי שתתקבל תמיסה לבנבנה הומוגנית. אין צורך בדילול. 5. יש להשמיד שאריות מיד לאחר השימוש.
יש לאחסן את התרכיב במקרר בטמפרטורה שבין 2 עד 8 מעלות צלסיוס. אין להקפיא את התרכיב. אין להשתמש בתרכיב שהוקפא. יש למנוע חשיפת התרכיב לאור. העברת התרכיב: תיעשה בצידניות עם קרחונים, או בבקבוקי תרמוס עם קרח, תוך שימת לב למנוע הקפאת התרכיב. כמו כן יש למנוע חשיפת התרכיב לאור.
<p><strong>הריון -</strong> אין מידע בנוגע לבטיחות התרופה. אם ניתן בטעות לאישה בהריון אין צפי לפגיעה בעובר. במקרה של חשיפה ממושכת של אישה הרה לנגיף יש לשקול לחסן. יש להיוועץ ברופא. </p>
1. החיסון לא יינתן אם ידוע על רגישות יתר מידית אנפילקטית למרכיבי התרכיב או אם הייתה תגובה של רגישות יתר מידית לאחר מנה קודמת.
1. חולים מדוכאי חיסון : רצוי להמתין לפחות 3 חדשים מתום טיפולים כימותרפיים/מדכאי חיסון ועד מתן החיסון. 2. מחלת חום - יש לדחות החיסון עד להחלמה. 3. אין להזריק את התרכיב באזור העכוז. אין להזריק מתחת לעור או לתוך העור, אסור להזריק את התרכיב לוריד. 5. בהרבה מצבים של הפרעות בקרישת הדם, ניתן להזריק לתוך שריר, על ידי טכניקת הזרקה מתאימה. 6. במידה והחיסון ניתן לאחר הדבקות בדלקת כבד A, ייתכן ולא תהיה לו השפעה מונעת.
תופעות הלוואי הן קלות, עלולות להופיע בימים הראשונים לאחר החיסון וחולפות מהר. תגובות מקומיות: רגישות מקומית (בכשליש ממקבלי החיסון), אודם, נפיחות והתקשות באזור ההזרקה (4-7 אחוזים). תגובות כלליות נצפו ב 1-10 אחוזים ממקבלי החיסון: עלית חום, עייפות, כאבי ראש, בחילה, ירידה בתאבון. נדיר ביותר: הופעת רגישות יתר מידית אנפילקטית לאחר מתן החיסון.
ניתן לתת חיסון זה בו זמנית עם חיסונים אחרים אך יש להזריקם במקומות שונים בגוף ובמזרקים נפרדים. אין לערבב שני חיסונים באותו מזרק.
אין הגבלה.
משפחת כללית
דרך חיים
מור
כללית מושלם
כללית אסתטיקה
כללית בתי חולים
כללית רפואה משלימה
כללית סיעודי
כללית סמייל
כללית חו"ל
כללית הנדסה רפואית
הצטרפות לכללית
יש לנו ים של דברים לספר לכם על כללית...
רוצים לשמוע טיפה?
מלאו את הפרטים ונציג שלנו יחזור אליכם
שדות חובה
שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש