פורסם בראשונה: 05.04.2012
עדכון אחרון: 05.04.2012
  • אלון שגיב אלון שגיב

מתכון: שיפודי בקר

לקריאה נוחה
מחפשים מתכון בריא וטעים לשיפודי בקר? ארוחה קלה להכנה, טעימה ודיאטטית? המצרכים, הערכים התזונתיים ואופן ההכנה של שיפודי בקר מנצחים
שיפודי בקר

שיפודי בקר

מצרכים ל-6 מנות:

600 גרם נתח בשר בקר כחוש, מנוקה משומן וחתוך לקוביות גדולות (חלקים מתאימים מספר 11 ומספר 12)

3 בצלים חתוכים לרבעים

שיפודי עץ

למשרה:

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 כפית גי'נגר מגורד

2 עלי דפנה

1 פלפל שחור גרוס

כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה. משרים את קוביות הבקר במשרה למשך הלילה. משפדים את קוביות הבקר ואת רבעי הבצל לסירוגין, ומברישים בשארית המשרה.

צולים על האש במשך 8 עד 10 דקות. על מנת שהבשר לא יתייבש, אפשר להבריש בשארית המשרה בזמן הצלייה.

אפשרויות לגיוון: ניתן להוסיף לשיפודים חתיכות פרי (אננס, לדוגמה) לפני הצלייה.

ערך תזונתי למנה:

קלוריות: כ-190

חלבון: 22 גרם

פחמימות: 7 גרם

סיבים: 1.4 גרם

סידן: 20 מ"ג

ברזל: 2.4 מ"ג

צוות השירות הדיאטטי של כללית, מחוז תל אביב

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכימ/ה לקבל הודעות במייל