פורסם בראשונה: 15.04.2012
עדכון אחרון: 15.04.2012
  • ד"ר רלי אבל ד"ר רלי אבל

מתכון: לביבות בטטה אפויות

לקריאה נוחה
לביבות בטטה לא חייבות להיות ספוגות בשמן: המתכון המושלם ללביבות אפויות. המצרכים, אופן ההכנה והרכיבים התזונתיים של ארוחת הערב הבאה שלכם
לביבות בטטה אפויות

לביבות בטטה אפויות

מצרכים ל-8 מנות:

3 בטטות מבושלות ומעוכות היטב

4 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים דק בפומפייה ומסוננים

2 ביצים

3 בצלים מגוררים מטוגנים עד להזהבה

4 כפות פירורי לחם או קורנפלור

5 שיני שום כתושות דק

4 כפות אגוזים קצוצים  דק

קורט קינמון

קורט זנגביל

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

ניתן להוסיף גם שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי התערובת. יוצרים לביבות ומניחים אותן על נייר אפיה משומן היטב. אופים בחום גבוה עד הזהבה (הלביבות מזהיבות מהר מאוד). אפשרות נוספת לאפייה היא לצקת את הלביבות בתבניות סיליקון (תבניות שקעים)

כדאי להכין ללביבות רטבים שונים (מומלץ רוטב יוגורט עם שמיר קצוץ דק וקצת מלח).

ערך תזונתי למנה:

קלוריות: 119

חלבון: 7 גרם

פחמימות: 26 גרם

שומן: 10 גרם

סיבים: 2 גרם

ברזל: 2 מ"ג

ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של כללית במחוז מרכז

היא הגיעה!

אפליקציית כללית החדשה

כל השירותים הדיגיטליים של כללית במקום אחד. הורידו כבר עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכים לקבל הודעות במייל