באיזה חודש של ההיריון אני?
אם את בשבוע ה־29, את בחודש השביעי להיריון.
מה עובר עלייך?
אז איך את ישנה בימים אלה? אנחנו מקווים שבתנוחה הנכונה. על הבטן? לא מסוכן, אבל גם לא נוח מן הסתם. על הגב? לא כל כך מומלץ, בייחוד בהיריון מתקדם. כשאת שוכבת על הגב, הרחם יכול ללחוץ על כלי דם גדול שעובר מתחת לרחם ולפגוע בהספקת החמצן הסדירה ללב שלך ולרחם. אז איך הכי בריא? על הצד, עדיף על צד שמאל. שכיבה על צד שמאל משפרת את זרימת הדם לרחם.
מוותרות על הקלסרים כל המידע על ההיריון שלך בלחיצת כפתור, כולל: תוצאות הבדיקות שעשית בהיריון, האבחנות שלך ועוד. אזור ההיריון האישי בכללית און־ליין (יש להזדהות באמצעות שם משתמש וסיסמה או באמצעות קוד חד־פעמי).
|
אולי בעבורך זה נשמע כמו חלום רחוק, אבל כדאי שתשני 7 עד 8 שעות בלילה. הנה כמה טיפים שאולי יעזרו לך לעשות את זה:
• כאבי גב קלים אולי לא יעירו אותך, אבל הם עלולים להפריע לשלבי השינה העמוקה והנינוחה. פתרון "רך" הוא הכנסת כרית בין הרגליים כאשר שוכבים על הצד כדי לשפר את האיזון של הירכיים ולהפחית עומס מהגב התחתון. הכנו לך גם 5 תרגילים שיעזרו להקל על כאבי הגב בהיריון.
• פעילות גופנית קבועה משפרת את איכות השינה, כל עוד לא עושים אותה קרוב מדי למועד השינה. כדאי לסיים כל פעילות גופנית אינטנסיבית 3 עד 4 שעות לפני שהחלטת להניח את הראש על הכרית.
• חשוב להימנע מארוחות גדולות ומארוחות שמכילות מזונות כבדים בשעות המאוחרות של הערב. הסיבה: הן עלולות להעיק על מערכת העיכול ולהקשות עלייך לישון שינה איכותית.
• רוצה עוד טיפים לשינה טובה? לחצי כאן
ומה עוד קורה בגוף שלך בשבוע ה־29? תפוקת הלב מגיעה עכשיו לשיא, והיא גבוהה הרבה יותר מאשר בתקופה שבה לא היית בהיריון. למה זה קורה? שילוב של שלושה דברים: נפח הדם המוגבר, העלייה במשקל וחילוף החומרים המהיר - גם שלך וגם של העובר.
וחוץ מזה, אולי תרצי לדעת שהלב שלך זז למעלה ושמאלה. זה קורה מכיוון שהרחם שלך גדל, ונוצר לחץ על הסרעפת - השריר שמסמן את הגבול בין הבטן לבין בית החזה - מה שמשפיע גם על הלב.
מה עובר על העובר?
העפעפיים נפתחים עוד קצת, שיער הראש וגם הגבות מתחילים לצמוח, החושים חדים יותר, והוא מגיב חזק יותר לגירויים של אור ולרעשים שבתוך הגוף שלך ובקרבתו.
וחוץ מזה, אם תאכלי משהו מתוק, אולי תרגישי את התנועות שלו הופכות ליותר נלהבות. מתוק מתוק.
אילו בדיקות מומלצות בשבוע ה־29?
חיסון נגד שעלת
מומלץ מאוד שתקבלי פעם אחת בין השבוע ה־27 לשבוע ה־36 להיריון חיסון נגד מחלת השעלת. מטרת החיסון היא ליצור נוגדנים שיעברו לעובר וישמרו עליו כדי שלא יידבק בשעלת בחודשים הראשונים לחייו.
< למעבר לשבוע קודם למעבר לשבוע הבא >
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות