באיזה חודש של ההיריון אני?
אם את בשבוע ה־30, את בחודש השביעי להיריון.
מה עובר עלייך?
הגיע הזמן לדבר על אחת התופעות הכי אופייניות והכי מציקות בשליש האחרון של ההיריון: בצקות. הנפיחויות הכואבות האלה באזור הקרסוליים והרגליים מופיעות בכ־50% מההריונות. הן "מככבות" בימים חמים במיוחד או לאחר עמידה או הליכה ממושכות. כל עוד הנפיחות קלה, זה נורמלי, ואת רק צריכה לתת מנוחה לרגליים.
אם את שמה לב לנפיחות בידיים או בפנים או נפיחות גדולה במיוחד באזור הרגליים, כדאי לעדכן את הרופא המלווה של ההיריון.
• הנפיחות מטרידה אותך? כאן תוכלי להזמין תור לרופא/ה שלך
אם הנפיחות מגיעה בשילוב עם תופעות נוספות כמו עלייה בלחץ הדם, כאבי ראש חריפים, ראייה מטושטשת, הקאות או כאבים בבטן העליונה, ייתכן שמדובר בסימנים ראשונים של רעלת היריון. גם במקרה כזה חשוב מאוד לפנות לרופא או לאחות שמלווים אותך בהיריון. אלה צפויים להורות לך לעשות שתי בדיקות: לחץ דם וחלבון בשתן.
מה עובר על העובר?
העובר שלך כבר שוקל יותר מקילו וחצי. בשלב הזה כל משקל שבין 1 ל־2 קילוגרמים נחשב לתקין. הרופא שאליו תגיעי השבוע לאולטרסאונד הוא שמודד ומעריך את משקל העובר.
אילו בדיקות מומלצות בשבוע ה־30?
1. מעקב היריון
גם השבוע, במסגרת מעקב ההיריון השגרתי, מומלץ לעשות את הבדיקות הבאות: לחץ דם, משקל, חלבון בשתן וכן בדיקות נוספות על פי הנחיית הרופא שלך.
2. אולטרסאונד להערכת משקל העובר
לבדיקת האולטרסאונד הזאת, שנעשית בין השבוע ה־30 לשבוע ה־34, יש חשיבות רבה בקבלת ההחלטות בנוגע להמשך ההיריון ובנוגע ללידה. לכל שבוע היריון יש טווח משקל שנחשב תקין. אם במהלך הבדיקה יתברר שהעובר או אחד מאיבריו קטנים באופן משמעותי או גדולים באופן משמעותי ביחס לגיל ההיריון - יהיה צורך בבירור ובמעקב מיוחדים.
הערכת משקל ללקוחות כללית
אני צריכה הפניה להערכת משקל? דרושות הכנות מיוחדות? כמה היא עולה? היכן אוכל להיבדק? האם צריך להזמין תור, ואיך עושים את זה? הנה כל התשובות
|
3. חיסון נגד שעלת
מומלץ מאוד שתקבלי פעם אחת בין השבוע ה־27 לשבוע ה־36 להיריון חיסון נגד מחלת השעלת. מטרת החיסון היא ליצור נוגדנים שיעברו לעובר וישמרו עליו כדי שלא יידבק בשעלת בחודשים הראשונים לחייו.
איתור מרפאות שבהן ניתן להתחסן נגד שעלת
< למעבר לשבוע קודם למעבר לשבוע הבא >
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות