חיפוש

dsdsdsd
אוזני המן

אוזני המן טבעוניות ומפתיעות לפורים

רוצה להכין אוזני המן לפורים אבל כל החמאה והשמן מוציאים לך את החשק? דאגנו למתכון קל להכנה עם מרכיבים שלא רק יהפכו את האוזניים לטבעוניות, אלא גם ישדרגו את הטעם עם שמן קוקוס. ובונוס: אפשר להכין אותן יחד ולהפוך את האפייה לחגיגה לכל המשפחה

יעל משיח-ארזי

יעל משיח-ארזי

בקיצור

01

בישול יחד עם הילדים מומלץ לכולם, ובמיוחד לילדים שבררניים באוכל. ההשתתפות בהכנה וההיכרות עם החומרים מעוררת סקרנות.

02

אחר כך כשהאוכל יהיה מוכן הסיכויים גדלים שהילדים ירצו להתנסות ולטעום גם מזונות שהם לא מכירים, כדי לראות איך יצא מה שלקחו בו חלק.

03

כמה מילים על שמן קוקוס: למרות שמדובר בשומן רווי שכדאי לא לצרוך ממנו יותר מדי, יחסית לשומן מן החי הוא טוב יותר, ובשימוש במידה מגוון וטעים מאוד.

​אם יש משהו שאני אוהבת לעשות זה לבשל ולאפות עם הבן שלי. מעבר לכייף הגדול, יש חשיבות גדולה בשילוב הילדים בהכנת האוכל מגיל קטן, בעיקר עם ילדים שיותר בררניים באוכל.

כשהילד משתתף בהכנה, רואה את המרכיבים, נוגע בחומרים ולוקח חלק, פעמים רבות יהיה לו כיף יותר לטעום ולהתנסות במזונות שאינו מכיר.

הדבר הנוסף שאני מאוד אוהבת לעשות במטבח הוא להוסיף למתכונים קיימים טוויסט של בריאות וטעם וליצור משהו קצת אחר. לכבוד פורים החלטתי להכין עם איתי, הבן שלי, אוזני המן מיוחדות.

במאפה מהסוג הזה אפשר לשנות את סוג הקמח, כמות וסוג השומן, המילוי, הגודל ועוד, ומקבלים תוצאה יותר בריאה ומאוד טעימה. 

אוזני המן מקמח מלא? בהחלט!

בחרתי להשתמש בקמח מלא תופח, ומי שרוצה יכול לנסות ולעבוד עם קמחים מלאים אחרים (כוסמין או חיטה מלאה) בשילוב עם אבקת אפיה.
בחרתי בשמן קוקוס - שמן מן הצומח הנמצא במצב מוצק כשהוא בטמפרטורת החדר.

אמנם מדובר בשמן שמכיל שומן רווי, שלא מומלץ בכמויות גדולות (ההמלצה היא עד 10% מסך כל השומן שנאכל ביום). אבל בהשוואה לחמאה או כל שומן אחר מן החי הוא אינו מכיל כולסטרול.

בדרך כלל אני משתמשת בשמן זית או קנולה, שקדיה או טחינה גולמית אבל כאן בחרת דווקא בשמן קוקוס כי מדי פעם גיוון לא מזיק, ואני באמת מאמינה שאין אסור, הכול מותר - השאלה רק כמה ובאיזו תדירות.
למילוי בחרתי במלית של תמרים.

בסיום ההכנה אפשר להפוך את השאריות לכדורים קטנים ולהקפיא וכך להרוויח מעדן ותחליף נהדר לשוקולד.

את החלב במתכון אפשר להחליף בחלב סויה ואז המתכון מתאים גם לטבעוניים.

אוזני המן במילוי תמרים

מצרכים ל־15 אוזניים
לבצק:
• כוס וחצי קמח מלא תופח
• 1/2 כוס חלב רגיל או סויה
• 3 כפות סוכר חום
• 2 כפות שמן קוקוס במצב מוצק 
 
למלית:
• 250 גרם תמרים מגולענים (חצי חבילה)
• כף שקדיה או שקדים טבעיים טחונים
• חופן אגוזי מלך
• רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
1. שמים את כל המרכיבים לבצק בבלנדר עד לקבלת בצק.
2. מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־1/2 שעה.
3. ביניים מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המלית עד לקבל "בצק" מהתמרים.
4. יוצרים עיגולים קטנים ושמים בצד.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו באמצעות מערות לבצק דק (לא דק מידי).
6. באמצעות כוס יוצרים עיגולים.
7. באמצע כל עיגול שמים עיגול תמרים וסוגרים את הבצק בצורת משולש.
8. מהדקים את בקצוות שלא יפתח באפייה.
9. מניחים על נייר אפיה ומכניסים ל־15 דקות לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות
10. מצננים ובתאבון.
אופציה: אפשר לגוון את המלית עם 1/2 כפית שוקולד נוטלה/חלבה/ריבת חלב/ממרח לוטוס וכו'.

ערך תזונתי למנה:
כל אוזן שווה ל־120-150 קלוריות.

IMG_20150228_191157.jpg

טיפ ממני, נסו השנה להכין משלוחי מנות בריאים. החליפו חלק מהממתקים הקנויים בעוגיות, ריבה וגרנולה תוצרת בית, שלבו פירות, אגוזים ושקדים ואולי תצרו מציאות חדשה שתתחיל אצלכם. וזכרו, לא חייבים לסיים את כל משלוח המנות בבת אחת.

אז רוצו להכין אזני המן עם הילדים, או לבד.

שיהיה חג שמח ומתוק!

יעל משיח-ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לכם על כללית...

רוצים לשמוע טיפה?

מלאו את הפרטים ונציג שלנו יחזור אליכם

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

 

שים לב שאתה מספק בטופס זה מידע אישי ורגיש