פורסם בראשונה: 20.04.2016
עדכון אחרון: 20.04.2016
  • יעל משיח-ארזי יעל משיח-ארזי

לחמניות לפסח: 2 מתכונים טעימים

לקריאה נוחה
שומרים ונמנעים מאכילת חמץ אבל אוהבים מאוד לחמניות? אנחנו מזדהים. קבלו שני מתכונים קלים ללחמניות כשרות לפסח וטעימות. הן לא מתיימרות להיות חלה, אבל הן ישדרגו כל ארוחת חג, ואפשר למרוח עליהן דברים בלי שיישברו!
שירותי בריאות כללית רוצים שתהנו מהאוכל גם בפסח

בקיצור

1.

כשמשהו שבדרך כלל זמין תמיד הופך לאסור, דווקא אז בא לכם לאכול אותו, כל הזמן.

2.

לחמניות כשרות טעימות יכולות לספק תחליף ראוי לימי חג הפסח גם כנשנוש וגם ככריך.

3.

כדי לעשות אותן יותר מעניינות אפשר להוסיף להן תבלינים, ירקות וגבינות לחיזוק טעמים.

​אוהבי הלחם ששומרים כשרות מתקשים למצוא תחליף הולם בפסח. בימים האלה הרצון להתנחם באיזו לחמניה טרייה הולך ועולה. ככה זה, ברגע שמשהו אסור, אנחנו מייד רוצים אותו.

נכון, לחמניות של פסח הן לא בדיוק הדבר האמיתי - אבל יש להן מרקם דומה ואפשר בקלות למרוח עליהן ממרח בלי שיישברו.

אני משתפת אתכם בשני מתכונים פשוטים ללחמניות לפסח. אפשר לשדרג כל אחד מהם עם תוספת של זיתים, עגבניות מיובשות, מלח גס וכמעט כל דבר שאתם מחבבים, בעצם.

מתכון בסיסי ללחמניות לפסח 

מה צריך:
4 ביצים
250 מ"ל מים
כפית שטוחה מלח
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן קנולה
200 גרם קמח מצה

לעבודה:
1. מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהביצים לבצק אחיד.
2. מקררים מעט.
3. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים היטב.
4. מעבירים למזלף ויוצקים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, או משתמשים בשתי כפיות כדי לייצר כדורים קטנים. אפשר להשתמש גם בתבנית מאפין עם שקעים קטנים.
5. אופים בחום בינוני עד שהלחמניות מזהיבות.

מה יש במנה?
מתקבלות כ־20 לחמניות קטנות כשבכל לחמניה כ־100 קלוריות, 3 גרם חלבון, 8 גרם פחמימות ו־7 גרם שומן.

את המתכון השני אני אוהבת להכין לילדים לארוחת ערב בליווי סלט ירקות וקצת יוגורט או שמנת חמוצה 9% למעלה ויש לכולנו ארוחה טעימה טעימה.

​ומה עם קינוח?

שני מתכונים מתוקים וכשרים לפסח

לחמניות גבינות וזיתים לפסח

מה צריך:
3 ביצים
גביע קוטג' עד 5%
150 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת או חתוכה לריבועים קטנים
1/2 קופסה זיתים פרוסים - שחורים או ירוקים
כוס קמח תופח לפסח או קמח מצה+כפית אבקת אפיה.
1/3 כוס שמן

לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים את כל המרכיבים.
3. משמנים תבנית שקעים.
4. מעבירים את הבלילה לשקעים וממלאים בערך שני שליש. 
5. מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות למעלה ולמטה. 

מה יש במנה?
קיבלנו כ־20 לחמניות כשכל לחמנייה מכילה 117 קלוריות, 5 גרם חלבון, 8 גרם פחמימות ו־7 גרם שומן.

אל תשכחו ליהנות בחג בין הבישולים וההכנות ונצלו אותו גם לבילויים שלא קשורים לאוכל.

יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל.

היא הגיעה!

אפליקציית כללית החדשה

כל השירותים הדיגיטליים של כללית במקום אחד. הורידו כבר עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכימ/ה לקבל הודעות במייל