פורסם בראשונה: 09.02.2016
עדכון אחרון: 13.02.2017
  • יעל משיח-ארזי יעל משיח-ארזי

עוגיות טחינה וגם לחמניות (מטחינה!)

לקריאה נוחה
טבעונים אימצו אותה כמעט בכל ארוחה, וכדאי ללמוד מהם גם אם אתם אוכלים הכול. טחינה היא כל כך בריאה שאפילו השומן שלה מומלץ (במידה). חוץ מזה, היא משתלבת גם במלוחים וגם במתוקים. קבלו טיפים איך לשים טחינה על כל דבר, וגם שני מתכונים
עוגיות טחינה וגם לחמניות (מטחינה!)

בקיצור

1.

מי שאוכל טחינה מקבל סידן, ברזל, סיבים תזונתיים ושומן בריא שעוזר לשמור על הכולסטרול מאוזן.

2.

מצד שני, היא לא דיאטטית. בשתי כפות טחינה יש 200 קלוריות בערך. קחו את זה בחשבון ותאכלו - במידה.

3.

מומלץ להכין טחינה לבד, ולבחור בטחינה משומשום מלא ולא מעובד שעשירה יותר במרכיבים ובטעמים.

מתכון ב-60 שניות: לחם טחינה

אני מוסיפה טחינה לכל מנה אפשרית כי היא מכילה סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. היא גם  שייכת לקבוצת השומנים הבריאים שמסייעים לשמור על ערכי כולסטרול תקינים.

כמה טחינה לאכול? מדובר בשומן, גם אם בריא. שתי כפות טחינה מכילות בערך 200 קלוריות. תחליטו כמה לפי שאר התפריט שלכם, כך שתשמרו עליו מאוזן.

איזו טחינה לבחור?

עדיף להכין טחינה לבד, זה מאוד פשוט: מערבבים עם מים עד למידת הסמיכות הרצויה ומוסיפים תבלינים לפי ההעדפה. שום, לימון, מלח, פלפל וחברים.

בחרו בטחינה מלאה שעשויה מ־100% שומשום לא מעובד שמכילה יותר ברזל, סיבים וסידן וגם עשירה יותר בטעם.

טחינה עם כל דבר 

היא משתלבת מעולה עם מאכלים מלוחים וגם עם מתוקים. איך? איך לא:

תכינו ממנה רוטב לסלט: ערבבו טחינה עם יוגורט ושימו על הירקות. אל תחששו מהשילוב של מוצר חלב עם טחינה, זה עובד.

תיהנו מכריך מתוק: שימו טחינה עם דבש או סילן על הלחם, וקיבלתם ממרח טבעי בסגנון חלבה.

תגיעו לגבהים חדשים במוקפצים: ערבבו טחינה עם סויה ושום והוסיפו לירקות עם טופו או עוף.

טחינה גולמית לשיפור הטעם: הזליפו קצת טחינה גולמית על כל סלט או לביבות ובמיוחד על ירקות בתנור כמו חצילים ובטטות - השילוב של הטחינה על הבטטה מייצר טעם שמזכיר חמאת בוטנים. 

ולמבשלים, הנה שני מתכונים. את העוגיות אני מכינה כל הזמן. הן קלות להכנה ונשמרות מעולה במקפיא כך שאני יכולה לשלוף אחת כל פעם שמתחשק לי משהו מתוק עם הקפה או התה של הבוקר.

את המתכון ללחמניות למדתי מחברה. אין בו קמח, רק טחינה וביצים כך שהוא מצוין למי שמחפש גיוון או להפחית בפחמימות. הוא לא דל בקלוריות, אבל אפשר לשלב אותו מדי פעם בתפריט.

​רוצים עוד משהו מתוק?

מתכון לעוגיות שמרים עם תמרים

עוגיות טחינה

מצרכים:
150 גרם קוואקר 
50 גרם שקדים קצוצים. אם העוגיות מיועדות גם לילדים - לטחון דק דק. אפשר להחליף בכף גדושה של שקדיה או שקדימון: ממרח שעשוי 100% שקדים. 
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון 
1/2 כוס סילאן  טבעי או דבש 
6 כפות טחינה גולמית מלאה 

ועכשיו לעבודה:
את המתכון כיף וקל להכין גם עם הילדים.

1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה. 
2. פורסים נייר אפיה על תבנית גדולה.  
3. עם ידיים רטובות מכינים עיגולים קטנים (קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג) ומניחים על נייר אפייה.
4. מועכים כל עיגול עם שתי אצבעות כדי ליצור עוגיה שטוחה.   
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות לרבע שעה בערך.  בדקו כבר אחרי עשר דקות כי קל מאוד לשרוף אותן. 
6. נותנים לעוגיות להתקרר ולהתקשות.

לי יצאו 27 עוגיות, כשכל אחת שווה ל־75 קלוריות.

לחמניות טחינה

מצרכים:
2 ביצים
2 כפות טחינה
כפית אבקת אפיה
מעט מלח
אפשר להוסיף מעט גבינה עד 5% - למשל כף גבינה בולגרית
לקישוט: מלח גס/ שומשום / שומשום שחור

ועכשיו לעבודה:
1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.
2. יוצקים את הבלילה לתבניות מאפין, היא תספיק לארבע לחמניות.
3. מפזרים למעלה את התוספת לקישוט.
4. מכניסים לתנור שחומם ל־160 מעלות ואופים רבע שעה עד 20 דקות, עד שמשחים.

מה קיבלנו?
בלחמניות יש 400 קלוריות, 24 גרם חלבונים, 4 גרם פחמימה, ו־32 גרם שומן. 

בתאבון
יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל.

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכים לקבל הודעות במייל