פורסם בראשונה: 22.06.2006
עדכון אחרון: 11.09.2012
  • ד"ר מיכל גילאון ד"ר מיכל גילאון

לאכול לבריאות

לקריאה נוחה
נשים רבות אינן מקבלות את רכיבי המזון שהגוף זקוק להם והן עלולות לסבול ממחלות שונות כתוצאה ישירה מכך. טיפים חשובים ומדריך מפורט להרגלי תזונה נכונים
תזונה מאוזנת ופעילות גופנית קבועה יכולות לעזור למנוע בעיות בריאותיות רבות. אולם נשים רבות לא מקבלות את הכמות המספקת של רכיבי מזון שהגוף זקוק לה, מה שעלול לגרום להופעת מחלות לב וכלי דם, סרטן, אוסטאופורוזיס ועוד.   

בשורות הבאות מתוארות מספר בעיות בריאותיות, היכולות להיגרם כתוצאה ממחסור ברכיבי מזון, וטיפים לשיפור איכות התזונה שלך.  ​

סידן 

צריכה נמוכה של סידן עלולה לגרום להופעת שברים בעצמות ואוסטאופורוזיס. סידן חיוני לעצמות, לשיניים, לשרירים ולתפקודים שונים בגוף. 

הדרישה היומית: 1,000 מ"ג עד גיל 50 ולאחר גיל זה הדרישה עולה ל- 1,200 מ"ג. 

מקורות תזונתיים: חלב, גבינות, יוגורט, סרדינים עם עצמות, שקדים, תאנים יבשות, טופו, ברוקולי (למרות שספיגת הסידן מירקות נמוכה בהשוואה לספיגה ממוצרי חלב).​

ויטמין D 

ויטמין D מקדם את ספיגת הסידן והזרחן ועוזר למינרלים אלה להיכנס לעצמות ולחזק אותן. 

הדרישה היומית: 10 מיקרוגרם ביום. 

מקורות תזונתיים: חלב, גבינה, ביצים ודגני בוקר מועשרים.  ​

​​

סיבים תזונתיים

מחסור בסיבים עלול לגרום עצירות, ולהוביל לסוגי סרטן מסוימים ולמחלות לב.   

הדרישה היומית: נשים זקוקות ל- 20 עד 35 גרם סיבים ביום.

מקורות תזונתיים: פירות, ירקות וקטניות. תפוח עץ, צימוקים, ברוקולי, גזר, אפונה, עדשים. דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא, לחם מחיטה מלאה, דגני בוקר עם סובין או קוואקר.  ​

פולת (חומצה פולית) 

צריכה נמוכה של פולת, במיוחד בקרב נשים בגיל הפריון, עלולה לגרום להופעת מומים מולדים ביילוד כמו תעלה פתוחה בעמוד השדרה (spina bifida). 

הדרישה היומית: כל אישה שיכולה להיכנס להריון צריכה 400 מיקרוגרם פולת או חומצה פולית, מהמזון ו/או מתוספי מזון.    

מקורות תזונתיים: מוצרי מאפה מועשרים בפולת, ירקות עליים, שעועית, עדשים, מיץ תפוזים ואגוזים.   ​

ויטמין B12 

כיוון שוויטמין B12 נמצא רק במזונות שמקורם מהחי, נשים שתזונתן אינה מאוזנת או צמחוניות וטבעוניות, חשופות יותר למחסור ברכיב חשוב זה. מחסור בוויטמין B12 עלול לגרום אנמיה, עייפות ופגיעה עצבית. 

הדרישה היומית: נשים זקוקות ל- 2.4 מיקרוגרם ויטמין B12 ביום.   

מקורות תזונתיים: סלמון, עוף, ביצים ויוגורט.  ​

חומצות שומן אומגה-3 

צריכת חומצות שומן מסוג אומגה-3 היא גורם מגן בהפחתת הסיכון לשבץ ולמחלות לב.

מקורות תזונתיים: דגי ים-צפוני כמו סלמון, טונה, סרדינים ומקרל, שמן קנולה, זרעי פשתן ואגוזי מלך.

מיכל גילאון היא דיאטנית קלינית במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית

חשוב לדעת

מתחילים לחיות נכון

​סדנאות אורח חיים בריא בכללית מושלם

ניוזלטר כללית

אני מסכימ/ה לקבל הודעות במייל